38-årige Spellerberg bankede de unge i hård fysisk test

Bo Spellerberg er udset til en bærende rolle på det unge og uprøvede KIF Kolding København-hold. Derfor krævede træneren forrygende form.

KIF Kolding København skuffede fælt i sidste sæson, hvor samtlige kampe i slutspillet blev tabt.

Klubben var sæsonen igennem præget af økonomisk kaos og uro, og det har fået en lang række spillere til at tage flugten, mens rutinerede kræfter som Kasper Hvidt og Lars Jørgensen har indstillet karrieren.

Han havde også fødselsdag, tror jeg. Måske kunne det have noget med det at gøre

Magnus Landin, KIF Kolding København

Tilbage står 38-årige Bo Spellerberg, som cheftræner Lars Frederiksen har tildelt stor rolle på holdet, der kommer til at bestå af en række nye og meget unge spillere.

- Jeg havde en lang snak med Bo før sommerferien om, at jeg synes, han skal have en rigtig vigtig rolle på det her hold. Han har måske stået lidt i skyggen sidste år og er blevet holdt lidt for meget udenfor. Det snakkede vi meget om, og jeg sagde, det også forpligtede. Han skulle være i rigtig god form, når vi starter op igen, og det har faktisk vist sig, at han er kommet med utrolig meget spilleglæde og supergod form, siger Lars Frederiksen til TV 2 SPORT.

Og at formen er på plads, er der vist ikke megen tvivl om.

Spillerne var for et par uger siden igennem en såkaldt biptest, en løbetest, der viser noget om udholdenhed, og ved den lejlighed blev alle - inklusiv de unge - sat godt og grundigt på plads af Bo Spellerberg.

Det kan ses som et tegn på, at den rutinerede spiller skulle vise de unge vejen frem. Eller:

- At de to rigtige bare ikke var med der. Det er der jo ikke så meget at sige til. Vi gør alle sammen vores bedste, siger Bo Spellerberg med henvisning til Sebastian Augustinussen og Mikkel Bork Andersen.

Bo Spellerberg viste også overskud under intervalløb ved onsdagens træning.
Bo Spellerberg viste også overskud under intervalløb ved onsdagens træning. Foto: TV 2 SPORT

Det ændrer dog ikke ved, at han blandt andre slog landsholdsfløjen Magnus Landin, der også prøver at forklare, hvordan det kunne gå til.

- Han gjorde det godt den dag. Han havde også fødselsdag, tror jeg. Måske kunne det have noget med det at gøre.

Så det var en fødselsdagsgave fra jer?

- Måske, ja, siger en grinende Magnus Landin til TV 2 SPORT.

Vil se Bo som i gamle dage

Selvom der bliver lavet sjov med biptesten, bunder det altså i et alvorligt element; nemlig at Bo Spellerberg ikke bare er med på en fribillet i kraft af sin store rutine og mange meritter.

- Han har truffet en beslutning om, at han vil spille håndbold, og at han vil være professionel. Der er ikke noget med, at nogen hopper over, fordi alderen løfter opad. Indtil videre kan vi ikke sige andet, end at han er berettiget, og jeg er slet ikke i tvivl om, at alle vil se en Bo som i gamle dage, siger klubbens sportschef, Lasse Boesen.

Forsigtige ambitioner

Bo Spellerberg har i 15 år spillet for KIF Kolding, hvor han seks gange er blevet dansk mester - og altid spillet med i toppen af ligaen.

Bo Spellerberg tager snart hul på sin 16. sæson i KIF Kolding.
Bo Spellerberg tager snart hul på sin 16. sæson i KIF Kolding. Foto: TV 2 SPORT

Derfor var den historisk dårlige sidste sæson måske en vendepunkt. I hvert fald er forventninger ikke længere mesterskab eller medaljer.

- Vi håber selvfølgelig at spille med om førstepladsen, men det kan også godt være, det er om ottendepladsen eller noget andet. Vi går selvfølgelig efter at flytte os længst muligt. Vi er relativt uprøvede i trupsammensætningen, men vi har selvfølgelig en forventning om, at det kan gå hen og blive rigtig godt. Hvor godt må vi tage stille og roligt, siger Bo Spellerberg.

En officiel målsætning til den kommende sæson er ikke lavet endnu.

- Vi har en træningslejr i næste uge i Bosnien, hvor vi skal spille nogle kampe, og der har vi bestemt os for at sætte os ned og lave en fælles målsætning. På den overordnede bane vil en tur i slutspillet være rigtig fint, siger cheftræner Lars Frederiksen til TV 2 SPORT.

Sæsonen starter for KIF Kolding Københavns vedkommende den 2. september med en hjemmekamp mod TTH Holstebro.

Det store overblik: Sådan skifter klubberne ud til den kommende sæson