45-årig legende fortsætter målmandskarrieren

Den spanske målmandslegende José Javier Hombrados har forlænget sin kontrakt. Han har spillet på topniveau siden 1990.

Hvis du er vild med håndbold, så kender du nok José Javier Hombrados. Den tidligere spanske landsholdsmålmand, der har spillet tophåndbold i et kvart århundrede.

Og 45-årige Hombrados fortsætter med at spille. Han har nemlig lige forlænget sin kontrakt med Guadalajara, der er spiller i den bedste spanske række, Liga ASOBAL.

- Jeg er glad for at fortsætte med at gøre, hvad jeg elsker: At spille håndbold. Jeg vil gerne takke Guadalajara for at blive ved med at tro på en spiller, der efterhånden har et par års erfaring, siger han ifølge Handball Planet.

En populær fyr

Den aldrende målmand indledte sin professionelle karriere i Atlético Madrid, hvorefter han har været forbi en lang række af de største klubber i Spanien. Blandt andre Ademar Leon og Portland San Antonio har haft glæde af Hombrados erfaring.

Fra 2004 til 2006 spillede han sammen med Claus Møller Jacobsen i BM Ciudad Real, og den nuværende håndboldekspert husker tilbage på sin tidligere holdkammerat med glæde. 

- 'Jota' er en meget anerkendt person i Spanien. Han er fra Madrid og har spillet en årrække i Atlético Madrid, og ellers har han været i de store klubber. I omklædningsrummet er han en meget lun og skattet fyr, siger Claus Møller Jacobsen til TV 2 SPORT.

Hombrados har spillet et par sæsoner uden for Spanien, i henholdsvis Wetzlar i Tyskland og Al-Sadd i Qatar - inden han vendte tilbage til Spanien og sin nuværende klub i 2015.

- Han er utrolig professionel og har altid passet godt på sin krop. Han løber fra de fleste, selvom han har en fremskreden alder - og så har han bare en stor passion for at stå på mål.

Hombrados har spillet over 250 kampe på det spanske landshold, som han også har repræsenteret ved fire olympiske lege samt en lang række verdens- og europamesterskaber. Trods de store meritter er nyder målmanden stadig at spille håndbold, selvom han ikke længere er med i de allerstørste kampe.

- Det betyder meget for mig at træne og spille kamp. Jeg er privilegeret.