Rasende klubejer forlader Champions League-mester

16x9
Vardar er forsvarende mestre i Champions League. Foto: INA FASSBENDER / Scanpix Denmark

Vardar-ejeren Sergey Samsonenko trækker sig efter sæsonen ud af den makedonske storklub på grund af negativ omtale på de sociale medier og i pressen.

For mindre end to måneder siden vandt makedonske Vardar herrernes Champions League i håndbold efter en finalesejr over Mikkel Hansen og PSG. 

Det kan de særligt takke deres russiske klubejer, Sergey Samsonenko, for, der i en periode på 11 år har investeret store pengesummer i den makedonske storklub. Men nu er det slut, skriver han i et åbent brev til klubbens fans. 

- Nu er det nok! Jeg har aldrig før oplevet så store fornærmelser og ydmygelser, som jeg har gjort de seneste dage. 

- Det har ikke været nemt at tage denne beslutning, men det er den sidste sæson, hvor jeg vil være investor for de tre sportsklubber i Makedonien. Når sæsonen er slut vil jeg overdrage klubberne til deres tidligere ejere i fremrangende stand med titler, en god placering og uden gæld, skriver den 49-årige russer i brevet, skriver Samsonenko i brevet, efter han og klubben er blevet lagt for had i pressen og på de sociale medier. 

Men det er ikke på grund at håndboldholdet, at den 49-årige russer nu stopper som klubejer, men i stedet reaktionerne på billetpriserne til FC Vardars kommende kamp mod tyrkiske Fenerbache i kvalifikationen til Europa League i næste uge.

Før storkampen havde Samsonenko og klubben nemlig valgt at hæve billetpriserne op til 3000 makedonske denars (cirka 360 danske kroner), og det blev for meget for de nationale medier og klubbens fans. 

Han skriver i brevet, at han på baggrund af den negative omtale nu har valgt at sælge samtlige billetter til en pris på cirka 300 denars (cirka 36 kroner), og alle som har købt billetter til Fenerbache-kampen til den tidligere pris kan få pengene tilbage. 

FC Vardar er makedonsk mester i fodbold og var derfor med i kvalifikationen til Champions League, men det eventyr sluttede i Parken, da FC København viste sig at være for stor en mundfuld i tredje kvalifikationsrunde.

Tidligere på året fik Sergey Samsonenko en del opmærksomhed, da han langede ud efter det europæiske håndboldforbund (EHF), fordi forbundet havde sat de danske dommere Martin Gjeding og Mads Hansen til at dømme Champions League-kvartfinalen mellem Vardar og Flensburg-Handewitt. 

- Jeg forstår ikke, hvorfor vores 'venner' fra Danmark er i spil til denne kamp, når Flensburgs sponsorer kommer fra Danmark, lød det dengang fra Samsonenko, der refererede til, at den tyske klub har Jysk som storsponsor. 

Vardar endte som bekendt med at gå videre og efterfølgende vinde Champions League.