Jørgensen er tilbage for Danmark: Det har været sundt med en pause

Efter 10 måneders ufrivillig pause gør Line Jørgensen comeback på landsholdet. Hun har fundet ud af, hvad landsholdet betyder for hende.

Den tidligere landsholdsanfører Line Jørgensen er endelig tilbage i rødt og hvidt. Efter 10 måneders skadespause er hun udtaget til de kommende EM-kvalifikationskampe mod Slovenien og Island.

- Det er rigtigt dejligt, siger Line Jørgensen, der i oktober 2016 ødelagde to ledbånd omkring en håndrodsknogle.

I løbet af genoptræningen rev hun en sene over i hånden under en træning med sit klubhold CSM Bucuresti, hvilket krævede yderligere en pause. Det har givet Line Jørgensen tid til at tænke på, at titlen ’landsholdsspiller’ faktisk betyder en hel del.

- Når man ikke kan være med, så kan man virkelig mærke, hvor meget det betyder for én. Det tror jeg faktisk er rigtigt sundt, siger Jørgensen til TV 2 SPORT.

Efter sommerferien har Line Jørgensen været med i alle træninger og kampe for sin rumænske klub CSM Bucuresti. Inden da har hun trænet både kondition og styrke, fordi hun ’kun’ har døjet med en skade i hånden. Derfor er hendes fysiske tilstand noget nær optimal.

- Men jeg kan da godt mærke, at jeg siddet ude i 10 måneder. Jeg vil rigtigt meget i hovedet, men det er ikke altid, at kroppen lige er helt med. Koordinationen kan godt mangle lidt, men jeg synes, det går fremad.

Det er dejligt, at hånden fungerer så godt i dag. Også i forhold til bevægeligheden.

Line Jørgensen

Skrækmelding

Line Jørgensen blev opereret sidste efterår, hvor hun tilmed fik den ubehagelige melding: Det er ikke sikkert, at din hånd vil fungere optimalt igen.

Det er selvsagt et problem for en håndboldspiller, men også for en person, der før eller siden skal beskæftige sig meget andet end at kaste og gribe.

- Det er dejligt, at hånden fungerer så godt i dag. Også i forhold til bevægeligheden.

- Jeg har siddet og genoptrænet med madkasseelastikker, hvor nogen har grint lidt ad mig. Det er anderledes i forhold til at genoptræne et knæ, og jeg vidste ikke så meget om, hvad man skulle gøre. Men jeg har heldigvis haft nogle kompetente folk med omkring opgaven.

På grund af skaden måtte Line Jørgensen se på, da Danmark spillede sig i semifinalen ved EM i Sverige. Nu håber hun på, at holdet endnu engang skal spille om medaljer ved det kommende VM i Tyskland.

- Jeg glæder mig til at være med i træningerne og se, hvad der er blevet rykket på. Jeg synes, vi så nogle udviklingspunkter til EM i Sverige, og det glæder jeg mig til at være en del af.

I første omgang gælder det EM-kvalifikationskampene mod Slovenien og Island den 25. september og den 1. oktober. Kampene vises på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.