’Hulk’ har taget hul på sin 23. sæson: - Lysten er stadig stor

42-årige Kasper Nielsen bliver ved med at spille håndbold. Han er lige så forelsket i spillet, som han er i sin støttende familie.

Der er sket meget, siden Kasper Nielsen trak Helsingørtrøjen over hovedet i midten af 90’erne.

Forsvarsspecialisten med den imponerende fysik og tilnavnet Hulk har spillet i en lang række storklubber, både i Danmark og i Tyskland. Han har fået to børn, triumferet på landsholdet og så har han underskrevet flere kontrakter end de fleste andre håndboldspillere.

I denne sæson, nummer 23 i karrieren, er Kasper Nielsen vendt tilbage til den bedste danske række, hvor han endnu engang skal spille for Ribe-Esbjerg.

- Jeg er utroligt glad for at have fået muligheden for at være med i håndboldligaen igen. Jeg havde en god snak med Ribe-Esbjerg for ikke så længe siden – om jeg havde lyst til at komme og hjælpe dem. Det snakkede jeg lidt med familien om, og lysten til håndbold var stadig stor, fortalte Kasper Nielsen til TV 2 SPORT inden sin første hjemmekamp i denne omgang.

Kasper Nielsen spillede det meste af sidste sæson for Ajax København i den næstbedste række. Nu er han tilbage i Ribe-Esbjerg, fordi sidste sæsons DM-semifinalister er blevet ramt af to alvorlige skader i det centrale forsvar, hvor både Rasmus Bertelsen og Jonas Tidemand forventes ude i længere tid.

Kasper Nielsen

Født: 9. Juni 1975 

Højde: 1,94 m

Position: Forsvar

Nuværende klub: Ribe-Esbjerg HH
 

Tidligere klubber:

 • 1995-97: Helsingør
 • 1997-01: GOG
 • 2001-02: SG Flensburg-Handewitt
 • 2002-05: GOG
 • 2005-08: SG Flensburg-Handewitt
 • 2008-10: GOG Svendborg
 • 2010: Faaborg HK
 • 2010-14: Bjerringbro-Silkeborg
 • 2014: Füchse Berlin
 • 2015: TBV Lemgo
 • 2016: Ribe-Esbjerg
 • 2017: Ajax København
 • 2017: Ribe-Esbjerg H

Familien bakker mig op

 Hvad siger din familie til, at det er Ribe-Esbjerg, Ajax og så Ribe-Esbjerg igen?

- De har heldigvis bakket op om det. Min datter er godt nok begyndt at spille i GOG, og hun siger, at når jeg spiller mod dem, så ved hun ikke rigtigt, hvem hun holder med. Men ellers har der været rigtig stor opbakning, og det er kun derfor, det kan lade sig gøre.

- Jeg er meget på farten og vil omvendt også gerne være en del af min familie. Men heldigvis har jeg en dejlig familie, der bakker op om mig og giver mig de her muligheder.

En meget lige håndboldkamp endte med et uafgjort resultat, da Ribe-Esbjerg torsdag aften tog imod Skjern Håndbold i 888 Ligaen.

Hvis du stadig synes, det er sjovt, hvorfor så ikke tegne en længere kontrakt i stedet for én sæson ad gangen?

- Qua min alder er der mange klubber, der måske har et forbehold. Indimellem er der nogle steder, hvor de bliver ramt af skader, og så finder de ud af, de måske godt kan bruge en mand som mig. Og heldigvis er det jo gået godt.

Er det kun på grund af håndbolden, eller er det også for at tjene de sidste penge?

- Det er kun på grund af håndbolden. Det er der ikke nogen tvivl om.

- Selvfølgelig er det rart at få noget løn, det tager vi også med. Men at køre til Esbjerg x antal gange om ugen og efterlade mine to børn og min bedre halvdel i Svendborg – og sige: Jeg kommer igen om syv-otte timer… Hvis man ikke har lysten til det, så siger man ikke ja til sådan noget her, siger Kasper Nielsen og erkender, at han med sin 23. sæson kommer tættere og tættere på et karrierestop.

- Selvom jeg gerne vil spille videre i 10 år, så varer det nok ikke 10 år endnu, før jeg stopper.