KIF-trænerflop er blevet en stor succes i tysk danskerklub

Casper U. Mortensen fortæller om store forandringer i Hannover-Burgdorf, efter Carlos Ortega er tiltrådt som træner.

Den tyske håndboldliga, Bundesligaen, har fået et overraskende førerhold i den nye sæson.

Med fire sejre i fire kampe er det Hannover-Burgdorf, som fører ligaen. To af sejrene er endda kommet over storklubber som THW Kiel og Flensburg-Handewitt.

Opsigtsvækkende er det også, at manden, som har ført klubben frem til sejrene, er Carlos Ortega. Den spanske træner kom til klubben før denne sæson efter et katastrofalt ophold i KIF Kolding København. Her nåede den danske klub i slutspillet, men de tabte alle sine kampe.

I Hannover-Burgdorf, hvor danskerne Casper U. Mortensen og Morten Olsen spiller, har han fået det til at fungere. Vel at mærke i en klub, som i sidste sæson ikke vandt en kamp efter nytår.

Et match, der har gjort, at alle parter har været klar til at kæmpe til den nye sæson, mener Casper U. Mortensen.

- Det har været fælles for begge parter, at vi har arbejdet hårdt i opstarten. Han er kommet med en masse energi og frisk mod. Og vi i klubben har fået fokus på os selv og det fantastiske arbejde, han laver. Så vi er ekstremt glade for at have ham, siger han til TV 2 SPORT.

Casper U. Mortensen føler selv, at han har ramt topformen fra OL igen under sin nye træner.
Casper U. Mortensen føler selv, at han har ramt topformen fra OL igen under sin nye træner. Foto: Scanpix Denmark

Har ramt topformen

Carlos Ortega blev kaldt et scoop, da KIF Kolding København hentede ham inden sidste sæson. Årsagen var, at spanieren i tre år havde været træner i Veszprém, som betegnes som en af de største håndboldklubber.

I Kolding havde han fået svært ved at få implementeret sine idéer og sit spil i holdet. Men i Hannover-Burgdorf har han allerede fået spillerne til at købe ind på hans taktik.

- Han kan godt lide at dække offensivt i forsvaret, og det betyder, at vi går højt på fløjene og dækker en smule mere aggressivt, end man som regel ser i den tyske Bundeliga.

- Det, tror jeg, kommer bag på mange af holdene, vi møder. Han er bare ekstremt dygtig, og vi er så godt velforberedt taktisk på grund af ham. Jeg tror ikke på, det er for sjov, han har været i Vezprem. Og vi nyder godt af ham, lyder det fra Casper U. Mortensen.

Den danske landsholdsfløj fortæller, at der bliver trænet på en anden måde end tidligere, hvor holdet både taktisk og ikke mindst fysisk står bedre rustet. Blandt andet har holdet trænet op til tre gange dagligt i opstartsfasen.

- Jeg har personligt ramt formen, som jeg gjorde til OL (i 2016 i Rio, red.), og det kan jeg også se på resten af holdet, at de har.

Casper U. Mortensen kom til Hannover-Burgdorf i januar 2016, efter hans daværende klub HSV Hamburg gik konkurs. I februar forlængede han kontrakten med Bundeligaens øjeblikkelige tophold frem til 2020.