Boesen krævede at blive KIF-assistent

Lasse Boesen ønskede allerede sidste sæson at blive assistenttræner i KIF. Det lykkedes ikke. Nu nyder han rollen som Lars Frederiksens højre hånd.

Som søn af Jens Boesen har Lasse Boesen fået Koldings klubånd ind med modermælken.

Efter mange år som professionel håndboldspiller i eksempelvis Flensborg Handewitt og KIF Kolding Købenavn, lagde Lasse Boesen i 2015 definitivt håndboldskoene på hylden og sagde goddag til et job som sportschef i barndomsklubben.

I denne sæson har Lasse Boesen så tilføjet endnu en titel til cv’et – assistenttræner i KIF Kolding København. Og den tidligere bagspiller nyder, at han har et ben både på og udenfor banen.

- Jeg synes, det er vigtigt, at man også har fingeren på pulsen med det, der foregår udenfor banen, så man kan få spillerne til at agere rigtigt inde på banen.

Ville du gerne have været assistenttræner sidste år, når du nu kigger tilbage?

- Ja, det ville jeg rigtig gerne have været. Det var også et ønske, jeg havde. Det var et fravalg, og det accepterede jeg selvfølgelig dengang.

- Det var nok min største fejl, at jeg ikke stod fast i, at det ville jeg, siger 38-årige Lasse Boesen, der sidste sæson måtte se Simon Jensen besidde rollen som assisterende træner til Carlos Ortega.

- Det var så et af mine krav i år, og så er jeg glad for, at det er Lars (Frederiksen red .) og jeg, der skal arbejde med ideerne.

Visdom fra én KIF-dreng til en anden

Lars Frederiksen, der i mange sæsoner var cheftræner for KIF Vejen og Team Esbjergs kvinder, er ligesom Boesen selv skolet i KIFs klubånd - både som træner og spiller.

Derfor nyder Lasse Boesen også godt af, at han hver dag kan suge til sig fra den erfarne Frederiksen.

- Jeg er glad for hans tilstedeværelse, så jeg kan lære meget hver dag. Lars har kompetencer på punkter, hvor jeg overhovedet ikke har erfaring.

- Der er ting, der er vigtige, som jeg skal lære nu, og det er for eksempel at styre udskiftningsbænken. Pulsen er oppe, og det kan godt være, at du har en filosofi, men der har manden mere erfaring end mig, siger Lasse Boesen.