Nikolaj Jacobsen har ikke behov for at se Eggert på landsholdet

Nikolaj Jacobsen vil teste nogle ting af inden EM i Kroatien, og derfor er der ikke blevet plads til Anders Eggert i Golden League-truppen.

Den rutinerede venstrefløj Anders Eggert er ikke med i den landsholdtrup, som Nikolaj Jacobsen har udtaget til Golden League-turneringen i slutningen af denne måned.

Der er i stedet blevet plads til Magnus Landin og Casper U. Mortensen, som skal udgøre det danske bidrag til fløjpladsen. Faktisk er der en god grund til, at 35-årige Skjern-spiller ikke er med.

- Jeg vil gerne se de to andre her til Golden League. Anders er en erfaren herre, som jeg ikke behøver at se på nuværende tidspunkt. Jeg kan se, at han gør det rigtig godt i Skjern og scorer på sine chancer og på en hulens masse straffekast, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT om Eggert, som er topscorer i den hjemlige liga med 48 mål.

- Derfor er de to andre med nu, da det er dem, som Henrik (Kronborg) og jeg vil se i den her turnering.

Er Magnus Landin og Casper U. Mortensen foran Anders Eggert lige nu?

- Nej, sådan vil jeg ikke sige det. Men de er foran på den måde, at Anders er oppe i årene. Ikke at Anders har nogle problemer, men vi er heller ikke ude på at drive rovdrift på ham. Som sagt spiller de andre to godt, og det er derfor, de er med, siger landstræneren.

Jeg ved ikke, om det stiller ham forrest i køen, men det hjælper ham rigtig godt på vej

Nikolaj Jacobsen om Magnus Landins forsvarskompetencer

Golden League-turneringen bruges som opvarmning og er en stor test, inden EM bliver spillet i Kroatien i januar. Her er Danmark i pulje med Spanien, Tjekkiet og Ungarn. 

Derfor bliver der brug for et godt forsvar til at klare de angrebsivrige hold, og derfor er det vigtigt, at fløjspillerne bliver testet af i forsvaret, hvor Magnus Landin måske har en fordel i forhold til de andre.

- Jeg ved ikke, om det stiller ham forrest i køen, men det hjælper ham rigtig godt på vej til at være tæt på at komme med, at han er god til at dække op, siger Nikolaj Jacobsen.

Selvom landstræneren udelader en gammel kending, så er der blevet plads til en ny, da René Toft Hansen efter ni måneders pause får comeback.

Danmark skal møde Norge, Polen og Frankrig i kampene i Golden League, der bliver spillet fra 26. til 29. oktober. 

Den danske trup ser således ud: 

  • Målvogtere: Niklas Landin og Jannick Green.
  • Stregspillere: Anders Zachariassen, René Toft Hansen og Henrik Toft Hansen.
  • Fløjspillere: Magnus Landin, Casper U. Mortensen, Lasse Svan Hansen og Hans Lindberg.
  • Bagspillere: Mikkel Hansen, Michael Damgaard, Rasmus Lauge, Mads Mensah, Morten Olsen, Henrik Møllgaard, Kasper Søndergaard, Martin Larsen og Peter Balling.