Tilbage efter to bolde i hovedet - fik voldsommere efterveer end ventet

KIF Kolding København måtte i den seneste kamp undvære målvogter Marcus Cleverly, der forinden var blevet ramt to gange i hovedet i samme kamp.

Se Sønderjyske-KIF lørdag kl. 15:50 på TV 2

Efter kampen mod Nordsjælland den 2. oktober stod Marcus Cleverly og nedtonede, at de to bolde, han havde fået i hovedet i kampens løb, var noget særligt.

Han havde ladet sig udskifte med ti minutter tilbage, fordi hans syn var sløret. Cleverly havde bestemt ikke regnet med, at det kom til at holde ham ude af kampen mod GOG for en uge siden.

- Jeg havde en øm nakkemuskulatur. Jeg føler egentlig selv, at det bare var øjnene. Men jeg fik nogle lidt voldsommere efterveer, end jeg stod og følte på dagen. Det var helt sikkert nogle hårde skud, jeg fik. Det føltes, som om jeg havde været i slagsmål og ikke var kommet særlig heldigt ud af det, siger Marcus Cleverly til TV 2 SPORT.

Han blev tvunget til at tage den med to. Han havde fået skrammer på øjnene, venstre øjenlåg havde fået en stor blodansamling og en hævelse. Alt sammen gjorde, at synet var sløret, og at det derfor var uforsvarligt at spille kampen mod GOG.

Nu er der imidlertid kommet så meget bedring, at Cleverly er tilbage i målet, når KIF Kolding København lørdag spiller lokalbrag mod Sønderjyske.

Skal tages alvorligt

Han og klubben skønner ikke, at der er tale om problemer med hjernen; noget, håndboldsporten og især målvogterne har set flere grumme tilfælde af, hvor spillere er blevet tvunget til at indstille karrieren.

Selvom han tager skrækhistorierne alvorligt, er det ikke noget, der hæmmer hans spil, siger han. Men opmærksomheden på problemet med hovedskader er der.

- Jeg har aldrig haft problemer med hjernerystelser. Når man får en hård bold i hovedet, skal man selvfølgelig altid lige sunde sig. Der er selvfølgelig kommet større fokus på det, og man skal tage det alvorligt, når man ser kollegaer være hårdt ramt. Man tænker ekstra over det og er måske mere bekymret, end man ellers ville have været, siger Cleverly.

- Det er nogle utroligt sørgelige historier, man hører om kollegaer, der ikke kan være sammen med deres børn eller er tvunget til at ligge i et mørkt rum. Selvfølgelig skal man tage det alvorligt. Det er ikke for sjov, og man skal være på den sikre side. Risikoen ligger jo også i, at den næste kan gøre skaden værre.

Kampen mellem Sønderjyske og KIF Kolding København kan ses på TV 2 lørdag fra klokken 15:50.