Skjern slog Spellerberg og holder fast i toppen

Men en sejr på 28-24 over KIF Kolding København holder Skjern Håndbold kontakten med GOG og BSV i toppen af ligaen.

Der var arvefjende opgør på menuen, da Skjern Håndbold gæstede KIF Kolding København lørdag aften i herrernes håndboldliga.

I en tæt kamp, hvor de to hold fik lov til at bruge fysikken, blev det i sidste ende de grønblusede gæster, der trak det længste strå og kunne tage hjem med de to point.

I starten var det tydeligt, at begge mandskaber gerne ville spille med musklerne. Noget især Bjarte Myrhol inde på Skjern-stregen fik at føle fra start. Og efter bare to minutter og 43 sekunder måtte KIF-spilleren Olafur Gustafsson indkassere kampens første tominutters-udvisning.

Det var gæsterne fra Skjern, der takket være en velfungerende kontrafase var i teten fra start. Efter et kvarter fra de grønblusede noteret for fire kontrascoringer, og måltavlen viste 6-3 til Skjern.

Bo Spellerberg var manden, der holdte værterne indenfor rækkevidde af Skjern. Flere gange bankede den aldrende playmaker bolden i kassen, og så var KIF Kolding København lige pludselig oppe på 10-10.

Det fik Skjern-træner Ole Nørgaard til at kalde til timeout. Og herefter skruede Skjern op for tempoet og fysikken i forsvaret.

Og med skarpheden på plads i angrebet kunne Skjern gå til pause med en føring på 16-12.

Spellerberg med blodtud

I pausen var der store protester fra Bo Spellerberg og resten af Kolding-mandskabet, der gerne havde set Tandri Konradsson modtage det røde kort. I langsom gengivelse så det da også ud til, at Skjern-spilleren ramte Bo Spellerberg i ansigtet i første halvlegs sidste sekund.

Med en mindre blodnæse var det stadig erfarne Spellerberg, der skulle trække læsset for KIF i anden halvleg. Og det gjorde han.

Sammen med en anden veteran - Søren Haagen – fik de to langsomt spist sig ind på Skjerns firemåls forspring. Og med tyve minutter tilbage lykkedes det så for Kolding at få udlignet til 18-18.

Men værterne skulle generelt arbejde noget hårdere for deres mål end gæsterne fra Skjern.

Med en Emil Nielsen i målet, der særligt i kampens afgørende minutter sammen med et fysisk stærkt forsvar lykkedes med at få tæmmet Bo Spellerberg, der undervejs i kampen lavede 10 mål, var det Skjern, der trak fra til sidst.

Efter en forholdsvis anonym kamp var det Kasper Søndergaard, der reelt afgjorde kampen, da han med godt to minutter tilbage bragte Skjern i front med tre.

- Jeg synes, vi spiller en god kamp. Og det var en vigtig sejr. Havde vi tabt, var Kolding kommet op på siden af os. Så det var ret vigtigt. Nu fører vi med fire point over dem og har en kamp i hånden, lød det fra Kasper Søndergaard efter kampen.

Det ender med en 28-24-sejr til Skjern, der har to point op til BSV og GOG – dog med en kamp i hånden.