Ung keeper blev TTH's redningsmand i Aarhus

20-årige Simon Gade blev den store redningsmand for TTH Holstebro, da de lørdag imponerede på udebane med en sejr på 27-29 over Aarhus Håndbold.

TTH Holstebro kunne lørdag eftermiddag takke holdets 20-årige målmand Simon Gade for to point i Aarhus. 

Den unge keeper erstattede vestjydernes normale førstemålmand, Torbjörn Bergerud, med et kvarter igen, da Aarhus Håndbold pludselig udlignede den føring, som TTH ellers havde siddet komfortabelt på i store dele af kampen. 

Men med en håndfuld vigtige redninger fra Simon Gade i kampens slutfase kunne gæsterne alligevel sikre sig en sejr på 27-29 og to vigtige point, der nu sender holdet op på en delt andenplads i 888ligaen. 

Allerede fra kampens start så det godt ud for udeholdet, der hurtigt kom foran 1-3, hvilket fik Aarhus-træner, Erik Veje Rasmussen, til at benytte sig af en timeout allerede efter tre minutter.

Men udfordringerne fortsatte for hjemmeholdet, hvor de særligt havde det svært i angrebsspillet. Og takket være en stærk indsats fra Torbjörn Bergerud i TTH-målet og en velsmurt kontramaskine, så var udeholdet foran med fem efter kampens første 20 minutter.  

Situationens alvor så ud til at gå op for hjemmeholdet, og så begyndte angrebsspillet pludselig at fungere, samtidig med at Jens Fredgaard tog fra i målet og sørgede for, at Aarhus-mandskabet kun var bagud med 12-14, da de to hold gik til pause.  

Ung keeper redder kampen for TTH

De gode takter fra hjemmeholdet fortsatte efter pausen, og 10 minutter inde i anden halvleg havde hjemmeholdets Torben Pedersen muligheden for at udligne, da han steg til vejrs og sendte en afslutning afsted.

Men desværre for Pedersen og Aarhus så gik forsøget over mål, og så kunne Simon Birkesfeldt i stedet sende TTH foran med to i den anden ende.

Få minutter senere kom udligningen så endelig for hjemmeholdet, da Anders Martinussen sendte bolden ind bag Torbjörn Bergerud – og så var det helt lige for første gang siden stillingen 0-0.

Det blev samtidig Bergeruds sidste aktion i TTH-målet. Nordmanden blev erstattet af Simon Gade – og det var en god beslutning. Den unge målmand lagde ud med to store redninger, og så kunne udeholdet gå ind til kampens sidste 10 minutter med en føring på tre.

Og den føring var nok for TTH Holstebro, der med en sejr på 27-29 sikrede sig to vigtige point til regnskabet. 

Resultatet betyder, at TTH Holstebro nu er på 12 point i 888ligaen og dermed er på samme antal point som Aarhus Håndbold. De to klubber deler andenpladsen i ligaen med Skjern og Aalborg.