Klubejer truer med at lukke ligaklub

16x9
HC Midtjylland-anfører Jacob Østergaard forsøger at tage den økonomiske situation i HC Midtjylland roligt. Foto: Claus Fisker / Scanpix Denmark

Kassen er ved at være tom i HC Midtjylland, og hvis der ikke kommer flere penge snart, så lukker klubben, fortæller klubbens ejer til TV 2 SPORT.

Penge er tæt på at være sluppet op i håndboldklubben HC Midtjylland.

- De penge, som jeg lovede at bruge i klubben i løbet af tre år, er blevet brugt på to år, fortæller Thomas Hintze, der ejer over 90 procent af HC Midtjylland, til TV 2 SPORT.

Helt konkret mangler herreligaklubben tre-fem millioner kroner for at færdiggøre sæsonen, og hvis pengene ikke er fundet inden jul, er Thomas Hintze klar til at lukke klubben.

- Vi har nogle arbejdsgrupper i gang nu, og de får til 30. november, og så må vi se, hvad der sker derfra. Hvis vi ikke kan skaffe pengene, så lukker vi HC Midtjylland pænt og ordentligt.

Thomas Hintze erkender, at hans investering i klubben ikke er gået som planlagt.

- Jeg håbede, at hvis vi løftede niveauet sportsligt, så ville der komme flere tilskuere og sponsorer. Men jeg ved ikke, hvorfor der ikke er flere, der vil være med.

- Det er et nederlag. Jeg bød Herning op til dans, men der skal være to til at danse. Det er da et personligt nederlag, hvis det ikke kan lade sig gøre.

Voldsomt og sørgeligt

TV 2 SPORTs håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen mener, at klubejerens trusler om lukning markante.

- Det lyder meget voldsomt og sørgeligt. Jeg forstår ikke, hvorfor der ikke er flere, der vil være med. Det er sundt, hvis det er erhvervslivet, der er med til at finansiere. Jeg kan godt forstå det her opråb.

Thomas Hintze vil ikke garantere spillerne, at de kan få løn resten af sæsonen, men han håber på, at han kan hjælpe flere af dem igennem forløbet, hvis HC Midtjylland ikke kan få flere penge i kassen.

- Vi vil forsøge at få dem videre til andre klubber, hvis vi ikke har pengene. Vi har mange spillere, der har kontraktudløb. Vi lukker det på en pæn og ordentlig måde.

Til trods for en mulig lukning af holdet tager HC Midtjyllands anfører situationen roligt.

- Jeg har nok med at balancere min egen budgetkonto derhjemme. Hvis jeg også skulle bekymre mig og HC Midtjyllands situation, så ville jeg få ondt i hovedet, siger Jacob Østergaard.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger har Thomas Hintze lagt mere end 10 millioner kroner i håndboldklubben HC Midtjylland de seneste sæsoner.