Danmark i gruppefinale - uafgjort er det værste resultat

Her kan du få overblikket over, hvordan VM nu ser ud for Danmark, efter en plads i 1/8-finalen blev sikret allerede onsdag.

Se håndbold-VM på TV 2 PLAY.

Onsdag blev Danmarks målsætning om en plads i ottendedelsfinalen ved VM sikret, da Brasilien blev slået 22-20. Samtidig stod det klart, at Danmark som minimum slutter på tredjepladsen i gruppe C.

Og så betød sejren, at den sidste gruppekamp mod Rusland bliver en direkte duel om førstepladsen i gruppe C, som vil give flere fordele fremad i VM, hvis Norge vinder sin gruppe. Ud fra den præmis vil andenpladsen ikke være at foretrække for Danmark.

Der er bred enighed om, at Norge så vidt muligt skal undgås så langt frem i turneringen som muligt, fordi håndboldstormagten anses for en stort set umulig opgave. Norge skal dog først leve op til favoritværdigheden og sikre førstepladsen i sin gruppe - i direkte duel med Sverige i sidste spillerunde.

Stilling før sidste kamp i Danmarks gruppe

 1. Rusland 8 point
 2. Danmark 6 point
 3. Montenegro 4 point
 4. Brasilien 3 point
 5. Japan 3 point
 6. Tunesien 0 point

En sejr giver to point, uafgjort giver et og nederlag nul. De fire bedste nationer går videre.

Sidste spillerunde: Japan-Tunesien, Brasilien-Montenegro, Danmark-Rusland.

SEJR over Rusland vil sikre Danmark førstepladsen i gruppe C, fordi danskerne vil være bedst indbyrdes. Det vil give en ottendedelsfinale mod nummer fire i gruppe D.

UAFGJORT mod Rusland giver Danmark andenpladsen og en ottendedelsfinale mod nummer tre i gruppe D. Det vil være det værste resultat for Danmark, fordi danskerne så vil ryge over i Norges halvdel af knockout-fasen. Læs mere længere nede.

NEDERLAG til Rusland sender Danmarks skæbne i hænderne på Montenegro, der møder Brasilien. Kun med en sejr til Montenegro går de forbi Danmark. Omvendt betyder et nederlag, at Montenegro kan ryge ud af VM.

Her er det værd at bemærke, at Montenegros kamp mod Brasilien er færdigspillet, inden Danmark går på banen mod Rusland. Norge og Sverige spiller samtidig med Danmark, så der vil trods alt stadig være en vis usikkerhed omkring resultatet i den kamp.

Spørgsmålet er så, hvem Danmark kan se frem til at krydse klinger med i ottendedelsfinalen.

Modstander i 1/8-finalen

Gruppe C bliver parret sammen med gruppe D i ottendedelsfinalen, og den gruppe er fuldstændig åben i forhold til de fire øverste pladser.

 1. Tyskland 7 point
 2. Serbien 6 point
 3. Sydkorea 6 point
 4. Holland 5 point
 5. Cameroun 0 point
 6. Kina 0 point

Sidste spillerunde: Kina-Cameroun, Holland-Tyskland, Serbien-Sydkorea.

Det er faktisk så jævnbyrdigt - også i forhold til holdenes målforskel og indbyrdes opgør - at Holland for eksempel kan gå fra fjerde- til førstepladsen i sidste spillerunde.

Og hvis Holland slår Tyskland, mens Serbien og Sydkorea spiller uafgjort, vil alle fire nationer ende på syv point. Så vil antal point i deres indbyrdes kampe tælle. I dét regnskab vil alle ende på tre point, og så er det målscoreren i de indbyrdes kampe, der tæller. Kort fortalt vil Holland med en sejr på fire mål over Tyskland sikre førstepladsen foran netop tyskerne, mens Serbien vil blive treer og Sydkorea fire.

Den indbyrdes stilling før sidste spillerunde ser sådan ud:

 1. Tyskland 3 point (45-40)
 2. Serbien 2 point (49-49)
 3. Sydkorea 2 point (42-45)
 4. Holland 1 point (49-51)

Endelig kan målforskellen også afgøre første- og andenpladsen, hvis Tyskland og Holland spiller uafgjort, og Serbien slår Sydkorea. I så fald vil Serbien snuppe førstepladsen i kraft af en bedre målscore, fordi de indbyrdes spillede uafgjort. De resultater vil samtidig holde Holland på fjerdepladsen, fordi Sydkorea er bedst indbyrdes.

Kvartfinale

Vinder Danmark sin ottendedelsfinale mod en endnu ukendt modstander, kigger vi herunder på mulige modstandere, og her er andenpladsen som nævnt tidligere ikke at foretrække. Faktisk er det bedre at blive nummer tre.

Andenpladsen vil godt nok - i teorien - give en nemmere modstander i ottendedelsfinalen mod nummer tre i gruppe D, men i en eventuel kvartfinale vil modstanderen stor sandsynlighed blive håndboldstormagten Norge, hvis de vinder gruppe B og deres ottendedelsfinale mod nummer fire fra gruppe A.

Omvendt vil tredjepladsen i gruppen betyde, at Norge først kan blive en mulig modstander i VM-finalen. Det samme er tilfældet, hvis Danmark tager førstepladsen, som samtidig vil give en nemmere ottendedelsfinale mod nummer fire fra gruppe D.

Bliver Danmark nummer tre og vinder ottendedelsfinalen, giver det sandsynligvis en kvartfinale mod vinderen af gruppe A, som er Rumænien, der hidtil har vundet fire ud af fire kampe. Rumænerne møder i ottendedelsfinalen nummer fire fra gruppe B.

En dansk førsteplads giver en mulig kvartfinale mod nummer tre i gruppe A eller nummer to i gruppe B. Slovenien, Spanien og Frankrig kan blive nummer tre i gruppe A, mens nummer to i gruppe B bliver Norge eller Sverige.

Se kampprogram og alle stillinger her.