Indskiftet fløj i smerte efter vigtig scoring

Trine Østergaard spillede onsdag sin første kamp ved VM i Tyskland, hvor hun stadig døjer med en skulderskade.

Se VM i håndbold på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Klavs Bruun Jørgensens foretrukne højrefløj fik endelig spilletid ved VM, da Danmark slog Brasilien 22-20 og sikrede en plads i 1/8-finalen.

Men der er et skår i glæden. Trine Østergaard er stadig ikke kommet sig helt over den skulderskade, hun fik kun en uge inden slutrunden i Tyskland. Derfor havde hun heller ikke forventet, at hun overhovedet skulle spille onsdag aften.

- Jeg var egentlig bare glad for, jeg kunne få lov til at være med i opvarmningen og mærke stemningen inde på halgulvet. Jeg havde ikke regnet med, jeg skulle ind på banen, lyder det fra Østergaard til TV 2 SPORT.

Trine Østergaard blev skiftet ind med cirka 20 minutter tilbage af opgøret, og kun et par minutter senere bragte hun Danmark foran med 17-15. Et vigtigt mål for Danmark – men også et smertefuldt mål for Trine Østergaard, der tog sig til skulderen, da hun løb tilbage til forsvaret.

- Det gjorde lidt ondt i selve situationen, men det gør det ikke nu, sagde Østergaard i TV 2-studiet efter kampen.

Inden hun blev skadet i den næstsidste testkamp mod Sverige, var Trine Østergaard udtaget til VM som Danmarks eneste højrefløj. Efter at have set Simone Böhme vikariere på fløjen i de første kampe glæder Østergaard sig over, at Danmark nu kan vinde gruppen med en sejr over Rusland fredag aften.

- Det giver en mase selvtillid, at vi slår Brasilien en dag som i dag. Jeg synes, de spillede sindssygt godt, slutter Trine Østergaard.

Få højdepunkterne fra VM-kampen mellem Danmark og Brasilien. Video: Anders Masannek

Klavs Bruun Jørgensen havde i første omgang kun skrevet 15 ud af 16 mulige spillere på holdkortet. Derfor brugte han ikke en af sine tre udskiftninger, da han onsdag skrev Trine Østergaard ind i truppen.