Klavs Bruun er klar til at spare danske stjerner i gruppefinale

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen vægter 1/8-finalen over gruppefinalen mod Rusland. Flere profiler bliver måske bænket.

Følg håndbold-VM direkte på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Fredag aften kan Danmark vinde Gruppe C og dermed sikre den på papiret letteste vej mod VM-finalen.

Alligevel overvejer landstræner Klavs Bruun Jørgensen at spare nogle af Danmarks største profiler i gruppefinalen mod Rusland.

- Nu kan vi stille og roligt se på Rusland-kampen - om Stine Jørgensen og Kathrine Heindahl, som spiller meget i dag, skal have en pause. Det kan godt være, vi sælger den (kampen, red.) en lille smule, sagde Klavs Bruun Jørgensen kort efter 22-20-sejren over Brasilien onsdag aften.

Dermed vægter landstræneren den kommende 1/8-finale over det faktum, at Danmark kan sikre en lettere vej mod finalen. Grupperne sættes sådan sammen, at vinderen af Danmarks gruppe møder nummer fire fra Gruppe D, mens nummer to møder nummer tre fra Gruppe D.

Derudover kan vinderen af Danmarks gruppe først møde de regerende verdens- og europamestre fra Norge i finalen, hvis Norge som forventet gør rent bord og vinder gruppen.

Få højdepunkterne fra VM-kampen mellem Danmark og Brasilien. Video: Anders Masannek

Spillerne må selv vælge

Danmark kan møde Tyskland, Serbien, Sydkorea og Holland i 1/8-finalen. Selvom landstræneren tilsyneladende er klar til at spare nogle af de danskere, der har spillet mest i de første fire kampe, så får spillerne også indflydelse på opstillingen i den sidste gruppekamp.

- Vi skal lige overveje det, for det kan godt være, spillerne siger: ”Det kan du godt glemme, kammerat. Vi vil spille.” Så får de så sandelig lov. Men vi tager diskussionen om det, og der skal spillerne helt klart være med i forhold til hvor mange ressourcer, de har. Det vigtigste er, at vi er klar til den 1/8-finale, fastslår Klavs Bruun Jørgensen.

Ud over Stine Jørgensen og Kathrine Heindahl nævner Klavs Bruun Jørgensen også Sandra Toft som en af de spillere, der måske kan få lov til at hvile sig fredag aften.

TV 2 SPORTs håndboldekspert Trine Nielsen har selv spillet adskillige landskampe. Derfor kender hun udmærket den følelse, de nuværende landsholdsspillere går rundt med i Oldenburg.

- Jeg tror, spillerne vil svare, at de rigtigt gerne vil spille. Så må man tage dialogen i forhold til, om det er hjertet, der vil - og hvordan kroppen har det. Der kan godt være lidt mismatch engang i mellem.

- Man vil gerne bidrage og være der, hvor det gælder – altså inde på banen. Man giver sin højre arm for det, og nogle gange er der andre, skal tage en klog beslutning omkring ens ressourcebank.                     

Danmark møder Rusland fredag klokken 20:30. Følg kampen minut for minut på tv2.dk.