Norsk stjerne måtte søge hjælp fra psykolog: - Det har været hårdt

Veronica Kristiansen havde svært ved at score i starten af VM-turneringen, men hjælp udefra har fået hende tilbage i storform.

Det var en grum start, Veronica Kristiansen fik på VM i Tyskland.

Den normalt så skudstærke nordmand scorede på blot to ud af syv skud i åbningskampen. Og kampen efter mod Argentina havde hun igen flere afbrændere end scoringer

- Det har været hårdt. Frustrerende og irriterende, siger Veronica Kristiansen til NRK.

Hun vidste, at hun havde de fysiske forudsætninger til at score, så hun besluttede at søge hjælp hos en psykolog for at få styr på det mentale.

Her brugte hun den tidligere topdommer Tom Henning Øvrebø, som er tilkoblet landsholdet som psykolog, og Mia Hermansson Högdahl, som er en del af landstrænerteamet.

- Hun har en høj ivrighed efter at præstere. Jeg har snakket lidt med hende, og vi har set nogle klip for at vise hende, hvor god hun er. Men det største arbejde har hun selv gjort, siger Högdahl.

Veronica Kristiansen spiller til daglig i FC Midtjylland, hvor hun er topscorer i den danske liga og nummer to på topscorerlisten i Champions League. Den dårlige start fik hende dog til at tvivle så meget på sig selv, at hun begyndte at gense hendes afslutninger for at studere, hvordan hun skød.

I den tredje kamp vendte den dårlige stime så. Mod Polen blev hun Norges topscorer med seks mål.

- Jeg har arbejdet hårdt uden for banen både fysisk og mentalt. Jeg var ikke i tvivl om, det ville blive bedre.

Veronica Kristiansen ligger sammen med Norge nummer ét i gruppe B med maksimumpoint.