- Jeg forventer, at Stine Jørgensen for alvor melder sig ind

16x9
Stine Jørgensen trådte i karakter, da Danmark slog Brasilien i den næstsidste gruppekamp. Foto: FOCKE STRANGMANN / Scanpix Denmark

Ubesejrede Rusland venter det danske hold i den sidste gruppekamp ved VM i Tyskland.

Det bliver afgørende (Bent Nyegaard):  For mig at se er der især én ting, der kan blive afgørende. Hvis Rusland bliver presset, så bliver det et spørgsmål om, hvor voldsomt Trefilov reagerer. Han reagerede meget hårdt i den seneste kamp mod Japan. Det kan skabe noget usikkerhed. Og hvis Danmark samtidig kan blive ved med at lægge tryk på, så der skabes usikkerhed, og Trefilov føler trang til at gå endnu mere til sine spillere, så kan det altså blive et af nøglepunkterne.

Hold øje med (Bent Nyegaard): Jeg tror, de to centrale spillere bliver Stine Jørgensen og Darja Dmitrieva fra henholdsvis Danmark og Rusland. Dmitrieva er vant til at spille en central rolle i så store kampe og er bare en utrolig dygtig spiller. Og Stine Jørgensen forventer jeg – efter en lidt nølende start – for alvor melder sig ind. Jeg regner med, at hun i takt med, at der kommer mere og mere pres på, spiller sig mere og mere ind i turneringen. Jeg tror, hun bliver en stor profil mod Rusland.

Bookmakernes favorit: Rusland - endda som rimelig klar favorit. En russisk sejr giver cirka odds 1,40, mens dansk sejr resulterer i en tilbagebetaling på næsten 4 gange indsatsen. Hvis kampen ender uafgjort, kan du få pengene 10 gange igen hos en af de største udbydere i Danmark.

Danmark
VS
Rusland
Indbyrdes sejre de seneste 10 år
8
6
Seedningslag i gruppespillet
1
2
Antal VM-slutrunder
19
12
Bedste placering ved VM
Guld i 1997
Guld, senest i 2009
Placering på IHF's verdensrangliste
6
2
Gennemsnitsalder
24,90
24,20
Kamperfaring (antal landskampe i gennemsnit)
45,70
37,10

Vidste du at? Rusland er den nation, der har vundet flest VM-slutrunder. Hele fire gange har nationen vundet den mest eftertragtede medalje ved slutrunden (2001, 2005, 2007 og 2009). Regner vi tiden med Sovjetunionen med, så kan Rusland tilføje tre guldmedaljer yderligere (1982, 1986 og 1990).

Det russiske hold jubler efter VM-guldet 2009 var i hus. I finalen besejrede de Frankrig.
Det russiske hold jubler efter VM-guldet 2009 var i hus. I finalen besejrede de Frankrig. Foto: PHILIPPE LOPEZ / Scanpix Denmark

I en yderst dramatisk kamp spillede Danmark og Rusland uafgjort ved EM i Norge i 2016. 

Danmark og Rusland spillede 26-26 ved EM i Sverige. Se højdepunkter fra kampen her.