Danmark tæsker Tyskland og er klar til VM-kvartfinale

Danmark slog de tyske VM-værter og er nu klar til kvartfinalen mod Sverige.

  • Danmark - Tyskland 21-17 (Pausestilling 11-7)
  • Topscorer: Stine Jørgensen/Mette Tranborg (Danmark, 5 mål), Xenia Smits (Tyskland, 6 mål)
  • Udvisninger (2 min.): Danmark (6), Tyskland (3)
  • Røde kort: Danmark (1)

Profilen:

Mette Tranborg fik skudt sig ind i VM-turneringen med flere flotte langskudsmål, men Sandra Toft var utrolig velspillende og stod med en redningsprocent på over 50.

Detaljen:

Der var masser af lækre detaljer at vælge imellem fra de danske spillere. Fie Wollers lob over Clara Woltering var et af dem, Line Haugsteds røde kort var et af de negative, men Sandra Toft viste også klassen med flere dobbeltredninger på straffekast. Blandt andet denne:

Tyskerne får to forsøg på straffekast, men Sandra Toft tager dem begge. Video: Anders Masannek Jørgensen

Det sagde de efter kampen:

Klavs Bruun Jørgensen, landstræner:

- Jeg er sindssygt imponeret af holdet. Det var et fremragende forsvar, og (Sandra, red.) Toft står fuldstændig fantastisk. Jeg er simpelthen så glad og lettet. Tyskerne vidste, at når de hoppede over stregen, skulle de score. Ellers ville de få tæsk, siger han til DR.

Kathrine Heindahl, stregspiller:

- Det er fuldstændig fantastisk. Det er noget, vi alle har drømt om. Vi står herude med attitude og vildskab i knockoutkampene.

Super god præstation af det danske hold i dag. Især i defensiven med Sandra Toft i spidsen . Det var en af hendes bedste landskampe. Men også forsvaret var fantastisk over hele linien fra Trine Østergaard til Maria Fisker på modsatte fløj. Kæmpe ros til Mette Tranborg og Heindahl. Men jeg vil også sige, at det er svært at vurdere mulighederne i næste kamp, da Tyskland spillede med alt for mange tekniske fejl. Men denne kamp har uden tvivl givet det danske hold en kæmpe omgang selvtillid.

Referat:

Der var på forhånd blevet talt meget om den skræmmende kulisse, der ventede Danmark i 1/8-finalen mod VM-værterne fra Tyskland. Og selvom der ikke var helt udsolgt i GETEC Arena i Magdeburg, så var de lokale da også klar til at modtage deres tyske helte med bravour.

Sorte, røde og gule farver overalt. Selv malet på kinderne af granvoksne tyske mænd. Og fællessang og dans til Y.M.C.A fra gode gamle Village People. Jo, jo, kvindehåndbolden har kronede december-dage i Tyskland for tiden.

Men tyskerne er også et ordentligt folkefærd. Velopdragent. Så der var også klapsalver hele vejen rundt, da Danmark løb på banen i den store arena. Nej, kulissen var knap så danskerfjendsk, som flere ellers havde frygtet.

Måske var det også derfor, at Danmark faktisk kom ganske pænt fra start i 1/8-finalen.

For selvom den danske anfører Stine Jørgensen allerede i første minut fik en to minutters udvisning – og fik endnu en fem minutter senere – så var det Danmark, der kom lettest til målene. Tyskerne havde svært ved at komme igennem det danske forsvar, og Sandra Toft havde fra start fundet storspillet frem.

I angrebet fortsatte den danske stregspiller Kathrine Heindahl med at agere sugekop. Hun greb simpelthen alt, hun kunne komme i nærheden af. Hun trak to straffekast og scorede selv tre gange på de første tyve minutter. På det tidspunkt var Danmark i front med 9-6.

Danmark ragede dog et hav af udvisninger til sig i første halvleg, og efter 22 minutters spil fik Line Haugsted sågar et direkte rødt kort for at tackle den tyske veteran Anna Loerper i hovedregionen. Heldigvis for Danmark smed tyskerne gang på gang bolden væk i overtalsspillet, ligesom Sandra Toft fortsatte med at lukke af i det danske mål. Danmark gik til pause med en føring på 11-7.

Sandra Toft reddede to straffekast og stod alt i alt med en redningsprocent på hele 53 i første halvleg.

Efter pausen forsøgte de 4133 tilskuere i Magdeburg at bære det tyske hold tilbage i kampen. Men der skulle blot gå få minutter, før der blev langt mere stille i GETEC Arena. Danmarks håndboldkvinder gik simpelthen ud og lukkede kampen fra starten af anden halvleg. Især takket være Mette Tranborg, der – langt om længe – havde fået indstillet sigtekornet korrekt. Hun lavede i alt fem mål i kampen. Det samme gjorde Stine Jørgensen.

Og da Sandra Toft fortsatte med at redde det meste, mens Tyskland samtidig lavede tekniske fejl i hobetal, så kunne Danmark med tyve minutter igen sikre sig en komfortabel føring på 14-9.

Og herfra kom den danske kvartfinaleplads aldrig i fare.

For selvom Tysklands skytter efterhånden fik rettet op på en miserabel første halvleg, og den tyske målmand Clara Woltering begyndte at tage fra, så var VM-værterne aldrig i nærheden af videre avancement. Og efter 55 minutters spil begyndte de første tyske tilskuere at rejse sig og begive sig hjem gennem det Magdeburgske snevejr. Danmark vandt med 21-17.

Se VM-kvartfinalen mod Sverige på TV 2 og TV 2 PLAY på tirsdag klokken 17.30.