Trefilov sendte tilfældige spillere på banen i ydmygelse

Ruslands træner Evgenij Trefilov sendte onsdag tilfældige spillere i kamp efter en timeout, da de måtte se sig slået af Norge og røg ud af VM.

- Hvem har lyst til at spille? 

Det spørgsmål stillede Ruslands karismatiske træner, Evgenij Trefilov, ifølge oversættelser foretaget af det norske medie NRK, sine spillere under en timeout med 11 minutter tilbage af onsdagens kvartfinale mod Norge. 

Russerne var på daværende tidspunkt bagud med 13-29, og de magtesløse spillere havde tydeligt allerede kastet håndklædet i ringen. Trefilov trykkede på den røde timeoutknap, men ikke for at give instrukser. 

Træneren samlede i stedet sine spillere for at spørge om, hvem der havde lyst til at spille. På TV-billederne fremgår det, at det var de spillere, der rækkede hånden op, der blev sendt på banen. 

Den pågældende timeout varede 20 sekunder. 

- I sådan en situation kigger vi efter spillere, der vil kæmpe til sidste sekund, forklarede Trefilov til NRK på russernes pressemøde sent onsdag aften.

Evgenij Trefilov sendte onsdag tilfældige spillere på banen under en timeout i slutningen af kampen mod Norge. Video: TV 2 SPORT

Evgenij Trefilov er kendt for at være ganske højrystet under kampene, hvor han ikke altid taler lige pænt til sine spillere. Derfor kom det da også bag på nordmændenes anfører, Stine Bredal Oftedal, at Trefilov forholdt sig ganske rolig under kampen, som Rusland endte med at tabe 17-34. 

- Jeg lagde slet ikke mærke til ham under kampen. Det siger en del, siger Norges anfører Stine Bredal Oftedal. 

Nordmand kedede sig

På papiret var der lagt op til en tæt kamp i GETEC-Arena i Magdeburg, da det var to af de hold, der havde spillet bedst ved slutrunden.

Men Norge viste sig at være klasser bedre end deres russiske modstander, og det var særligt takket være en bundsolid defensiv. 

Det stærke forsvarsspil blev tydeliggjort af redningsprocenterne i det norske mål. Katrine Lunde kunne efter kampen konkludere, at hun havde afværget 55 procent af de russiske afslutninger. 

- Det var fantastisk, men det blev jo også lidt kedeligt i perioder, siger den norske målmand til mediet VG

- Det er helt utroligt, når man ser resultatet. Vi arbejdede virkelig godt, og det er sjældent, jeg har set så godt et forsvar, som vi havde i dag, siger den tidligere Viborg og Aalborg-keeper. 

Norge har været suveræne ved VM i Tyskland - udover den sidste gruppekamp, hvor de måtte se sig slået af Sverige og dermed tage til takke med andenpladsen i det indledende gruppespil. 

Rusland havde vundet samtlige kampe ved slutrunden, inden de altså måtte vinke farvel til VM med en ordentlig lussing til de forsvarende verdens- og europamestre, der nu er klar til at møde Holland i semifinalen. 

Se fredagens semifinale mellem Norge og Holland på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 17.25.