Endnu en dansk stregspiller skifter til topklub i Bundesligaen

16x9
Johan Koch i Kadetten Schaffhausens dragt, men fremadrettet bliver det altså i Füchse Berlins. Foto: Füchse Berlin

Johan Koch havde svært ved at sige nej, da Füchse Berlin ringede og tilbød en aftale.

Den tyske Bundesliga bliver en dansker rigere med øjeblikkelig virkning.

Bundesligaens andenplads, Füchse Berlin, har nemlig hentet danske Johan Koch i schweiziske Kadetten Schaffhausen på en halvårlig aftale.

Den seks måneder lange kontrakt skyldes, at Berlin-holdet har akutte problemer på stregpositionen.

- De havde en spansk stregspiller, der er korsbåndsskadet, så de har ledt efter én. De spurgte mig også før jul, hvor vi snakkede lidt frem og tilbage. Da jeg kom tilbage efter julepausen ringede de igen og spurgte, om de ikke kunne få mig ud af kontrakten, siger Johan Koch til TV 2 SPORT.

- Det er en stor chance for mig, og så spurgte jeg Kadetten, om de var okay med det. Det gav de heldigvis lov til. Jeg skal hjælpe dem i resten af sæsonen. Lige umiddelbart er det et hul, der skal lukkes nu her. De har allerede to stregspillere for næste år, men hvad der kommer til at ske, er ikke til at sige.

Bliver holdkammerat med Hans Lindberg

Johan Koch har tidligere spillet i GOG Svendborg, inden han rykkede til svenske IFK Kristianstad, da GOG gik konkurs. Herefter gik turen til Emsdetten i Tyskland, og siden 2015 har det heddet Kadetten Schaffhausen i Schweiz, men han følte, at Tyskland trak mere i ham.

- Jeg ville gerne til Tyskland igen. Det var svært at sige nej til en storklub som Berlin. Det er en stor chance, selvom det kun er for et halvt år. Jeg glæder mig til at spille de tre turneringer, de stadig er med i, siger han.

På grund af opholdene i Schweiz og Tyskland, så snakker Koch flydende tysk. Derfor tror han ikke, at der bliver brug for hjælp fra Füchse Berlins anden dansker, Hans Lindberg.

- Jeg kender ikke Hans personligt, men mon ikke, jeg lærer ham at kende. Det er altid rart at kunne snakke lidt på modersmålet, siger stregspilleren.