Forskellen på sejr og nederlag: Derfor er Ungarn-kampen så vigtig

16x9
De danske håndboldherrer møder Ungarn lørdag aften. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

EM-åbningskampen mod Ungarn handler ikke kun om to point, men også om Danmarks chancer for at komme i semifinalen.

SE DANMARK-UNGARN DIREKTE PÅ TV 2 OG TV 2 PLAY KLOKKEN 20.30

Kan første kamp ved EM afgøre, om Danmark kommer i semifinalen eller ej?

Nej, selvfølgelig ikke. Ikke direkte i hvert fald. Men åbningskampen mod Ungarn kan alligevel få afgørende betydning i Danmarks jagt på en plads i den sidste weekend af EM-turneringen, hvor medaljerne skal fordeles i Zagreb. 

Modsat VM-turneringen sidste år, hvor holdene gik direkte fra det indledende gruppespil til knockout-kampe, er der nemlig et nyt gruppespil - mellemrunden - ved et EM, som de tre bedste af de fire hold i det indledende gruppespil går videre til. 

Og de tre hold tager pointene fra deres indbyrdes kampe i gruppen med videre til mellemrunden, hvor 12 hold bliver fordelt i to grupper - og hvor de to bedste i hver gruppe så går videre til semifinalerne.  

Det danske hold forventer, at Ungarn bliver et af de tre hold, der går videre til mellemrunden, og derfor er en sejr ekstra vigtig. For slår Danmark ikke Ungarn, skal danskerne formentlig slå alle hold fra gruppe C, som Danmarks gruppe D krydser med i mellemrunden, for at nå semifinalen. 

Gruppe C er Makedonien, Montenegro, VM-bronzevinderne fra Slovenien og de forsvarende europamestre fra Tyskland. 

- Det er selvfølgelig vigtigt at få point med over - og hvis alt flasker sig, så også gerne maksimumpoint, så vi ikke går ind til mellemrunden med kniven på struben, når vi krydser med den anden pulje. Så det er en meget vigtig kamp (mod Ungarn, red.) – ikke kun fordi det er åbningskampen, men også fordi der godt kunne ligge to point, som vi gerne vil tage med os videre i turneringen, siger den danske playmaker Mads Mensah til TV 2 SPORT:

Danmark møder Ungarn klokken 20.30. Se kampen direkte på TV 2.