Hvad er det, du holder hemmeligt, Nikolaj Jacobsen?

16x9
Nikolaj Jacobsen (i midten) i samtale med assistenttræner Henrik Kronborg (t.v.) og stregspilleren Anders Zachariassen (t.h.) Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Nikolaj Jacobsen har haft flere lukkede træninger op til EM's første kamp, men Ungarns landstræner tror ikke på de store taktiske overraskelser.

SE DANMARK-UNGARN DIREKTE PÅ TV 2 OG TV 2 PLAY KLOKKEN 20.30

At de danske håndboldherrer spiller fodbold til opvarmning er det eneste, der er sluppet ud af træningshallen i det nordlige Kroatien i de sidste dage op til aftenens EM-brag mod Ungarn. 

Landsholdet Nikolaj Jacobsen har lukket træningerne efter det obligatoriske første kvarter, hvor pressen kan lave billeder af spillerne. Derfor ved kun spillerne og staben omkring landsholdet, hvad der er blevet trænet af taktiske tricks til mødet med ungarerne. 

Da træningerne først på ugen stadig var åbne, kunne TV 2 SPORT dog se Morten Olsen blive testet som højre back. Men om playmakeren også skal i kamp på den plads mod Ungarn, hvor Nicklas Kirkeløkke er eneste anden højre back, da Peter Balling sidder over, holder landstræneren helt for sig selv. 

- Det må I vente og se, siger landstræneren med et drillende smil på fredagens danske pressemøde og forklarer, hvorfor han er så hemmelighedsfuld. 

- Det er klart, at efter to-tre kampe i turneringen har du været godt rundt omkring de ting, du har løbet rundt og trænet på, og så bliver det selvfølgelig sværere (at kunne overraske, red.). Men lige netop i en åbningskamp har du nogle muligheder for måske at kunne gå ind og overraske med nogle ting, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT. 

I Rhein-Neckar Löwen er du kendt for at spille meget  syv mod seks. Det har du ikke gjort ret meget med landsholdet. Er det et af dine hemmelige kort?

- Det må I vente med at se, smiler han. 

Ungarns svenske træner Ljubomir Vranjes tror ikke, at Danmark kan overraske ham med ret meget. 

- Nikolaj kender mig godt, og jeg kender Nikolaj godt, så der findes ikke nogen større overraskelser, siger Vranjes til TV 2 SPORT. 

- Individuelt ved jeg alt om hver enkelt spiller hos Danmark. Jeg kan gå tre-fire år tilbage på hver eneste spiller. Jeg ved nøjagtig, hvad de gør - individuelt - og det er klart, at det er en fordel, at jeg kan fortælle mine spillere om det. 

- Jeg ved, at Nikolaj ikke spillede syv mod seks i Paris (i Golden League, red.), og jeg ved, at det kommer han til at gøre. Jeg ved, at han kommer til at bruge et 5-1-forsvar med Magnus Landin fremme. Jeg har forberedt mig på alt. Men han ved også, at jeg kan finde på nogle ting, siger Vranjes. 

TV 2 SPORT's ekspertkommentator er spændt på, hvad de to taktiske begravede trænere kan finde på i kampen i Varazdin lørdag aften. 

- Det er velkendt, at Nikolaj Jacobsen har spillet meget syv mod seks i Rhein-Neckar Löwen, hvor han også ofte går op i et 5-1-forsvar, når han gerne vil tage tempoet ud af en hurtig playmaker hos modstanderen - som fx Lekai hos Ungarn, siger Bent Nyegaard.

- Men på et landshold har du typisk nogle andre typer end på et klubhold, og det giver mulighed for at dreje på nogle knapper, der kan overraske modstanderen. Jeg tror, at både Nikolaj Jacobsen og Ljubomir Vranjes har forberedt nogle taktiske greb, som den anden ikke nødvendigvis har luret på forhånd, vurderer ekspertkommentatoren. 

Danmark og Ungarn spiller lørdag klokken 20.30. Se kampen direkte på TV 2.