Nordmand giver dommerne skylden for nederlag efter drama

Norge tabte fredag sin første kamp ved EM mod Frankrig, men hvis dommerne havde dømt korrekt, havde Norge vundet, mener Goran Johannesen.

Norge kom fredag aften skidt fra start ved EM i Kroatien, da de tabte premierekampen med 31-32 til de franske verdensmestre. 

Nordmændende havde ellers været foran i store dele af kampen, og med 20 minutter tilbage var de foran med tre. Men Frankrig kom tilbage, og med en scoring i kampens sidste minut blev sejren sikret. 

Jeg laver mange fejl, dommerne begår fejl, og du laver bestemt også fejl. Sådan er livet

Sander Sagosen

Men sådan var kampen ikke forløbet, hvis dommerne havde dømt kampen korrekt, mener Norges bagspiller Gøran Johannesen. 

- Jeg er overrasket over, at vi kommer til EM, hvor vi så får dommere, der klart dømmer Frankrigs vej. Det er ikke noget, vi kan gøre noget ved, men med 50/50-dommere, havde vi vundet kampen, siger GOG-spilleren til Dagbladet

Norges stjernespiller Sander Sagosen ønskede efter kampen ikke at kommentere på dommerindsatsen, men mente i stedet, at de norske spillere skulle se indad. 

- Jeg kommenterer ikke på dommerne. Jeg laver mange fejl, dommerne begår fejl, og du laver bestemt også fejl. Sådan er livet. Alle laver fejl, og det er fint. 

Sander Sagosen griber bolden i luften og scorer i EM-kampen mod Frankrig, Video: TV 2 SPORT

- Det er ærgerligt at tabe, men vi var ikke gode nok. Frankrig er gode, når kampene skal afgøres, og vi er ikke præcise nok. Så mister vi sådanne kampe, siger Sander Sagosen. 

Selvom Norge i løbet af kampen scorede hele 31 mål, så står flere af de norske spillere alligevel tilbage med følelsen af, at de brændte for meget på de franske verdensmestre - og det gør landstræner Christian Berge også. 

- Det er virkelig ærgerligt at tabe. Jeg kommer sikkert til at blive irriteret (på dommerkendelserne, red.), når jeg ser kampen på video, men det er ikke noget, jeg tænker på nu. Vi brænder for meget, desværre, siger landstræneren til Dagbladet

Nederlaget betyder, at Norge missede muligheden for at få revanche for sidste års VM-finale, hvor de tabte til netop Frankrig, der løb med titlen som verdensmester. 

Nu er nordmændende presset til at vinde de kommende kampe mod Hviderusland og Østrig, hvis de skal holde liv i håbet om flere medaljer til samlingen.