- Vi får en ærgerrig og sprudlende Mikkel Hansen at se

16x9
Mikkel Hansen bliver kampens spiller, spår Daniel Svensson. Foto: PHILIPPE DESMAZES / Scanpix Denmark

Bliv klædt helt på til Danmarks første kamp ved EM mod Ungarn

Bud på kampens spiller (Daniel Svensson): Jeg tror, vi får en ærgerrig og sprudlende Mikkel Hansen at se. Han vil gerne bevise, at han er en af verdens tre bedste håndboldspillere.

Det bliver afgørende (Daniel Svensson): For mig at se bliver det helt afgørende, hvordan det lykkedes Danmark at få stoppet Ungarns playmaker Lekai. Tempospillet fra ham rundt omkring stregspilleren Banhidi. Den danske midterblok i forsvaret bliver helt afgørende, så det er jeg spændt på at se.

Bookmakernes favorit: Danmark er ifølge bookmakerne stor favorit til at vinde opgøret. Dansk sejr giver pengene 1,3 gange igen, mens en sejr til Ungarn giver odds 5,1. Uafgjort står til 10,5.

Danmark
VS
Ungarn
Indbyrdes sejre
9
6
Seedningslag
2
4
Antal EM-slutrunder
12
11
Bedste placering ved EM
Guld i 2008, 2012
Nr. 6 i 1998
Placering på IHF's verdensrangliste
3
8
Gennemsnitsalder
29,10
26,40
Kamperfaring (antal landskampe i gennemsnit)
106,10
66,70

Vidste du at? Det var netop Ungarn, der sidste år overraskede alt og alle og slog Danmark ud af VM i ottendedelsfinalen. Danmark var gået gennem gruppespillet med fem sejre i fem kampe, og var forsvarende OL-vindere. Ungarsk topscorer i kampen blev Lekai, som Daniel Svensson også advarer imod. Han scorede seks gange. Dog skal det nævnes, at Ungarn denne gang er uden superstjernen Laszlo Nagy, der er stoppet på landsholdet.

Det hele ender i en kæmpe skuffelse for Danmark, der ikke kan følge med Ungarn til sidst. Video: Simon Tordrup Jensen