Damgaard takkede Mikkel Hansen for rødt kort

Michael Damgaard greb chancen med fem scoringer, da han i lørdagens kamp mod Ungarn erstattede Mikkel Hansen, som fik rødt kort.

Et rødt kort til Mikkel Hansen blev Michael Damgaards held. 

Da den danske stjernespiller med 20 minutter igen blev sendt i bad, blev Michael Damgaard skiftet ind og skulle være med til at sikre sejren. Og det var han i allerhøjeste grad. 

Jeg havde lige sagt tak til Mikkel, fordi han fik det røde kort

Michael Damgaard

Michael Damgaard udnyttede spilletiden til at brage bolden i netmaskerne fem gange og var stærkt medvirkende til, at Danmark kunne gå fra banen med en sejr på 32-25 over Ungarn. 

Michael Damgaard takkede Mikkel Hansen for det røde kort, så han selv kunne komme på banen i afslutningen af kampen mod Ungarn. Video: Christopher Roth

- Jeg havde lige sagt tak til Mikkel, fordi han fik det røde kort. Ej, jeg er jo glad for den tillid, jeg får. Jeg vidste, at jeg skulle gå direkte mod mål, og det fik jeg heldigvis løst i dag. Jeg havde nogle holdkammerater, der var gode til at give mig den plads, jeg havde brug for, siger Michael Damgaard til TV 2 SPORT, der også fortæller, at han blev nervøs før kampen. 

- Allerede under den ungarske nationalmelodi tænkte jeg, at det kunne gå hen og blive svært. Jeg må indrømme, at jeg fik lidt gåsehud under deres nationalmelodi. Det gjorde jeg også under den danske. Der var virkelig god stemning i dag, siger Magdeburg-spilleren. 

Og det var da også en spændende håndboldkamp langt hen ad vejen. Danmark var foran med to til pausen, men i 2. halvleg løb de ungarske spillere tør for kræfter, og det udnyttede Michael Damgaard og resten af landsholdet til at sikre sejren. 

- Det er godt at have sådan en joker som Michael Damgaard siddende på bænken, der bare lige kommer ind og klasker fem mål ind. Det hjælper altid på det, siger landstræner Nikolaj Jacobsen, der også var begejstret for præstationerne fra Mikkel Hansen og Rasmus Lauge. 

Også TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jakobsen er begejstret for Damgaards præstation. 

- Efter at have brændt et par stykker kommer Damgaard ind og spillet helt forrygende. 

Næste gang, Michael Damgaard og resten af det danske landshold skal i aktion, er mandag, når de møder Tjekkiet i den anden kamp ved EM.