Green fik uforglemmeligt jubilæum: - Det var lige dét, vi havde brug for

Jannick Green spillede lørdag aften sin landskamp nummer 100. Han har god grund til at mindes sit jubilæum med glæde.

Se alle kampe fra EM på TV 2 PLAY.

På landsholdet har Jannick Green ofte stået lidt i skyggen af Niklas Landin, men lørdag aften spillede Green en afgørende rolle i Damarks premieresejr.

Magdebourg-målmanden kom ind i Danmarks første gruppekamp og sørgede for, at Ungarn blev besejret med hele 32-25. Endda i Greens jubilæumslandskamp nummer 100, som han vil se tilbage på med glæde:

- Det bliver med rare tanker, må man sige. Det var en fin kamp og en rigtig god start på EM, siger en beskeden jubilar til TV 2 SPORT.

I løbet af en halv time diskede Jannick Green op med 10 redninger. Det sikrer ham en redningsprocent på 43 – og så sikrede det ikke mindst en dansk sejr. René Toft, der stod i forsvaret for Green, er klar med store roser til sin målmand.

- Jannick kommer ind og tager de langskud, som vi har brug for. Det er fantastisk, at han kommer ind i sin kamp nummer 100 og står sådan en kamp. Det var lige dét, vi havde brug for, siger René Toft til TV 2 SPORT.

Også Mikkel Hansen taler varmt om jubilaren:

- Når han står en kamp som den her, så er der masser af ros til ham. Ingen tvivl om det, indleder Mikkel Hansen og uddyber:

- Det betød rigtigt meget for os, at han kom ind og havde de redninger, der skulle til for at få ro på. I det første kvarter hang vi en smule, og de fik scoret nogle mål rundt om kroppen på os. I de sidste 45 minutter spiller vi på meget højt niveau.

Jannick Green har været en del af landsholdet i et årti. Han debuterede i nationaldragten i oktober 2007, og selvom han er blevet et etableret navn i landsholdstruppen, er han stadig lidt tilbageholdende med at rose sig selv.

Mens holdkammeraterne tildeler Green en del af æren for sejren, så nøjes han med at glæde sig over præstationen.

- Det var sådan set bare at gå ind og håbe på det bedste – og så fik vi stille og roligt stabiliseret det (forsvarsspillet, red.). Det var jeg bare glad for, jeg var en del af, slutter Jannick Green.

Se alle kampe fra EM på TV 2 PLAY.