Måber over hypermobil nordmand: - Der må jo mangle nogle led

Veszprém-spilleren Kent Robin Tønnesen blev topscorer i første kamp for Norge, og hans skudteknik er noget, der imponerer holdkammeraterne.

For mange er 'en gummiarm' langt fra noget positivt, når det kommer til sportens verden.

Men i Norge er det anderledes. Her er det nemlig sådan en, der kan være med til at spille de norske håndboldherrer langt ved EM-slutrunden, hvis ikke superstjernen Sander Sagosen skal trække hele læsset.

På højre back huserer 26-årige Kent Robin Tønnesen. I første kamp mod Frankrig scorede han syv mål på otte forsøg, og specielt hans skudteknik, med en form for elastisk afvikling, får holdkammeraterne til at spærre øjnene op.

- Det er en ordentlig 'gummiarm'. Jeg aner ikke, hvordan han får armen i den position, men han genererer i hvert fald en utrolig kraft, siger Christian O'Sullivan til NRK og bliver bakket op af Sander Sagosen:

- Der må jo mangle nogle led i den arm.

Selv fortæller Tønnesen, at de fleste efterhånden er vant til hans specielle skud, og at hans arm altid har været fleksibel. For ham kommer teknikken helt naturligt, og det er blevet en vane. Alligevel omtaler holdkammeraterne det stadig som næsten ekstremt.

- Han er jo hypermobil i skulderleddet, og så er det vanskeligt for forsvaret at blokere skuddet, siger Gøran Søgard, der til daglig spiller i GOG.

Desuden er Tønnesen også kendt som en spiller, der ikke giver sig i nærkampe. Det oplevede danske Magnus Landin under Golden League som optakt til EM-slutrunden.

Magnus Landin og Kent Robin Tønnesen endte i et stort skænderi mod slutningen af Golden League-kampen mellem Danmark og Norge. Video: Simon Tordrup Jensen

Efter Norges nederlag til Frankrig i første kamp er de efterhånden tvunget til at vinde mod Hviderusland og Østrig i de sidste to gruppekampe, hvis de stadig skal bevare troen på en EM-semifinale.

Du kan se Norges anden gruppekamp mod Hviderusland søndag aften klokken 20.30 på TV 2 Play.