Wilbek: - Nu er han der, hvor han kan blive verdens bedste

Den tidligere landstræner gav selv debut til den dengang 19-årige Rasmus Lauge. Nu er han et sted, hvor han kan blive verdens bedste, siger Wilbek.

Eksperterne stod i kø for at rose Flensburg-Handewitt-playmakeren efter første EM-kamp mod Ungarn, hvor Rasmus Lauge strålede som kampens topscorer og leverede flere imponerende aktioner.

Og nok scorede han syv mål, men hans assist til Henrik Toft, som du kan se i videoen ovenfor, stod alligevel tilbage som kampens absolut bedste detalje. Det var 50 minutters spilletid på absolut højeste niveau.

Præstationen blev også bemærket hos den tidligere landstræner og DHF-sportschef Ulrik Wilbek, der lige efter Danmarks sejr gik til tasterne for at rose herrelandsholdet og ikke mindst Rasmus Lauge:

- Tillykke til Nikolaj og de danske drenge med en fantastisk flot præstation. Rasmus Lauge er nu der, hvor han kan udleve drømmen om at blive verdens bedste. Held og lykke i resten af turneringen, skrev han på sin Facebook-side.

For knap halvandet år siden stoppede han selv som sportschef i Dansk Håndbold Forbund og endte dermed en glorværdig karriere på over 20 år i DHF. Her var det også Wilbek selv, der tilbage i 2011 gav slutrunde-debut til Rasmus Lauge. Playmakeren gik direkte ind og scorede i sit første angreb.

Efter kampen mod Ungarn blev Lauge officielt hyldet som kampens spiller på banen, men også uden for banen modtog han store roser. Bent Nyegaard kårede ham således også som kampens spiller med følgende roser:

- En fuldstændig vanvittig kamp. Scorede syv på otte. I overtallet spillede han med kæmpe selvfølgelighed. Helt i særklasse hans bedste landskamp nogensinde. Hold da op en præstation, beskrev det i Nyegaards karakterbog.

En konklusion, der blev fulgt op i TV 2 SPORTs EM-studie af den tidligere spiller og nuværende ekspert Claus Møller Jakobsen.

- Jeg har aldrig set ham spille en bedre landskamp, end han gør mod Ungarn. Han er velovervejet i sine aktioner og ekstremt direkte. Der er ikke meget fedteri på tværs af banen.

- Lauge er inde og tage alle dueller, hvor han vinder rigtig mange. Så har han et rigtig stort potentiale i afleveringerne og løber desuden godt retur og dækker solidt i defensiven, lød ordene fra Claus Møller Jakobsen, der dog ikke syntes at imponere hovedpersonen synderligt:

- Jeg føler mig godt tilpas lige nu, men det må stå for hans regning. Jeg synes, jeg føler mig i god form, og jeg håber bare, jeg kan blive ved med at levere nogle gode kampe, sagde Rasmus Lauge efter kampen.

Tidligere i karrieren har Flensburg-Handewitt-spilleren været præget af alvorlige skader, hvilket blandt andet holdt ham ude af OL-triumfen i Rio.

TV 2 SPORT har været i kontakt med Ulrik Wilbek, som ikke ønsker at uddybe de rosende ord om Rasmus Lauge. Hans indlæg skal blot læses som et opbakkende opslag til et hold, der fik en god start på EM.