Fløjene i fokus: Det skal du vide inden Danmarks anden EM-kamp

16x9
Casper U. Mortensen fejrer en scoring under EM 2018. Mandag aften kommer han sandsynligvis til at fejre flere mål, spår Bent Nyegaard. Foto: GEORGI LICOVSKI / Ritzau Scanpix

Danmark møder Tjekkiet i den anden gruppekamp ved EM. Her er alt, hvad du skal vide inden opgøret.

Bud på kampens profiler 

Bent Nyegaard: Jeg siger en af de fire danske fløje. Tjekkiet lavede et hav af tekniske fejl - 24 - i den første kamp mod Spanien, og hvis Danmark kommer ind med aggressivitet og fastholder at spille i højt tempo, så kunne det godt give mange tekniske fejl igen. Og så tror jeg, vi vil se et tocifret antal danske kontramål.

Afgørende for kampens forløb

Bent Nyegaard: Koncentration. Vi så det, da Norge mødte Hviderusland i aftes. Hviderusserne er et bedre hold end tjekkerne, det skal med, men det tog Norge noget tid at få kontrol over kampen. Hvis Danmark går på banen med lidt mindre koncentration end mod Ungarn, fordi Tjekkiet er et dårligere hold, vil det give flere danske fejl og gøre, at vi skal længere ind i kampen, før danskerne får fuld kontrol.

Tjekkiet
VS
Danmark
Indbyrdes sejre
1
3
Seedningslag
3
2
Antal EM-slutrunder
9
12
Bedste placering ved EM
Nr. 6 i 1996
Guld i 2008, 2012
Placering på IHF's verdensrangliste
13
3
Gennemsnitsalder
27,90
29,10
Kamperfaring (antal landskampe i gennemsnit)
59,90
106,10

Bookmakernes favorit

Danmark. Uden tvivl. Faktisk giver en dansk sejr kun ods 1,01 hos en af de største bookmakere. Det vil sige, at du med et indskud på 100 kroner kan vinde 101 kroner.

Tjekkisk sejr giver pengene 25 gange igen, mens uafgjort står i odds 28.

Vidste du at... 

Den 44-årige træner Jan Filip er en sand håndboldlegende i Tjekkiet. Med 200 landskampe er han den spiller, der har optrådt flest gange i den tjekkiske nationaldragt. Med 991 landsholdsmål er den tidligere højrefløj også den spiller, der har scoret flest mål for Tjekkiet.

En af konkurrenterne om topscorertitlen, Filip Jicha, er ikke længere en del af landsholdet. I oktober 2017 fortalte han, at han stopper som håndboldspiller efter denne sæson. Det er et stort handicap for Tjekkiet, at de er uden den dygtige bagspiller, som blev kåret til verdens bedste håndboldspiller i 2010. Ved EM 2014 gjorde han næsten, hvad der passede ham, i gruppekampen mod Danmark. Opgøret endte 33-29 til Danmark.