Sådan kommer Danmark i semifinalen

Det kan blive en fysisk fordel for det danske landshold, at de slutter som nummer to i EM-gruppen.

Se Danmark-Slovenien på TV 2 og TV 2 PLAY fredag klokken 20.30.

Danmark kan selv afgøre, om de skal i semifinalen ved EM. Alt, hvad det kræver, er tre sejre i mellemrunden.

Med sejre over Tyskland, Slovenien og Makedonien vil alle tre hold med pointtabet ende bag Danmark. Dermed kan de ikke have nogen indflydelse på Danmarks vej til semifinalen.

Makedonien med tre point er det hold, der tager flest point med over til mellemrunden. Danmark tager to point med over. Ligesom Tjekkiet, Spanien og Tyskland også gør. Det sidste hold, Slovenien, tager ét point med over.

Dermed har alle landsholdene noget at spille for i de tre kampe i mellemrunden.

Selvom alle holdene fra Danmarks gruppe får to point med videre, slutter Spanien på førstepladsen, fordi de har den bedste målscore. Foran Danmark og Tjekkiet.

Placeringerne får betydning i forhold til, hvornår landsholdene skal spille deres tre mellemrundekampe. Her får Danmark med andenpladsen en lille fordel, da de kommer til at have tre døgn i mellem deres anden og tredje kamp i mellemrunden. Programmet kommer længere nede i artiklen.

Først er der her et overblik over, hvordan Danmarks gruppe ser ud i mellemrunden. Målscoren står i parentes:

  1. Makedonien (50-49) 3 point
  2. Spanien (54-40) 2 point
  3. Danmark (52-50) 2 point
  4. Tyskland (50-50) 2 point
  5. Tjekkiet (43-59) 2 point
  6. Slovenien (49-50) 1 point

Sådan spilles de følgende kampe:

19. januar: DANMARK - Slovenien og Tjekkiet - Tyskland

21. januar: DANMARK - Tyskland og Makedonien - Spanien

23. januar: Tjekkiet - Makedonien og Spanien - Slovenien

24. januar: DANMARK - Makedonien, Spanien - Tyskland og Tjekkiet - Slovenien

Gruppen er som forventet

I den anden mellemgruppe parres de tre bedste hold fra gruppe A og B. Og selvom der var flere overraskelser i gruppespillet ved EM, så endte gruppe A og B, som man kunne forvente.

Det vurderer TV 2 SPORTs håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen, efter at alle de første kampe i de to grupper er spillet. I gruppe B gik Frankrig og Norge videre, og det overrasker ikke håndboldeksperten.

- Frankrig og Norge endte øverst i gruppe B, og de skulle endda have spillet uafgjort i deres indbyrdes kamp. Men det var forventet, at gruppen endte, som den gjorde, siger Peter Bruun Jørgensen.

Det betyder, at Frankrig er videre med maksimumpoint, ligesom Sverige også er fra gruppe A. Foruden Norge, Sverige og Frankrig er Kroatien, Hviderusland og Serbien også videre, og her har håndboldeksperten sine klare favoritter.

- Jeg tror på Frankrig og faktisk også på Norge til at gå videre. De har været med i toppen i mange år. Jeg havde egentlig en god fidus til Kroatien, men de faldt sammen, og så må vi jo også se, hvad svenskerne kan, siger Peter Bruun Jørgensen.

Sverige og Frankrig er videre med maksimumpoint efter gruppespillet.
Sverige og Frankrig er videre med maksimumpoint efter gruppespillet. Foto: TV 2 SPORT

- Hvis svenskerne kan spillet frit, kunne de godt være klar til semifinale, men nordmændene er stærke og spiller god håndbold, og så er der Frankrig, som spiller fuldstændig vidunderligt.

De to bedste fra hver mellemgruppe går videre til semifinalen, hvor de bliver parret med den anden mellemgruppe.