- Vi kan være skuffede lidt endnu, men så må vi også se fremad, siger Lasse Svan

Den umiddelbare skuffelse sad stadig i de danske håndboldherrer, da de mandag aften landede i Danmark efter EM i Kroatien.

De danske håndboldherrer fik fem sejre og led tre nederlag ved EM. Men da to af de tre nederlag kom i de sidste to kampe, måtte herrelandsholdet tage tomhændet hjem fra Kroatien, hvad angår medaljer.

- Vi er stadig skuffede over, at vi ikke fik noget med hjem. Det kan vi være skuffede over lidt endnu, men så må vi også se fremad mod nye mål, lød det fra Lasse Svan Hansen, da han og holdkammeraterne var landet i Københavns Lufthavn.

En kamp som den mod Tjekkiet - så lavt må vores niveau aldrig blive

Lasse Svan Hansen, landsholdsspiller

Højrefløjen fra Stevns er nu oppe på 191 seniorkampe i rødt og hvidt. Medregnet hvad der kommer af træningskampe for Danmark i foråret og efteråret, kommer Lasse Svan Hansen formentlig til at runde 200 landskampe under næste slutrunde for håndboldherrerne: VM i Danmark og Tyskland om et år.

Så slutrunden på hjemmebane er virkelig noget at se frem til for 34-årige Svan Hansen, der til daglig spiller i den nordtyske storklub Flensburg-Handewitt.

Men det skal også være en slutrunde, hvor Lasse Svan Hansen og landsholdskammeraterne skal have løftet det spillemæssige niveau. Særligt på ét parameter skal danskerne forbedre sig, mener højrefløjen.

- I de fleste af kampene leverede vi rigtig fint spil, som vi skal tage med videre. Men vores bundniveau skal hæves. Til næste slutrunde, når vi rammer vores dårlige perioder i kampene - og det gør man - så må niveauet ikke være så dårligt, som det har været under den her turnering. Den stabilitet skal blive bedre, siger Lasse Svan Hansen, der specielt i én kamp savnede både bundniveau og stabilitet:

- En kamp som den mod Tjekkiet - så lavt må vores niveau aldrig blive. Så ja, det er min umiddelbare analyse: Bundniveauet skal hæves, De kampe, hvor det er gået galt, der har niveauet bare ikke været godt nok.

Danmark sluttede EM i Kroatien på en fjerdeplads.

Kampsammendrag fra EM. Video: Anders Masannek