Gravholts skifte overrasker Nyegaard

16x9
Mette Gravholt er stadig en fremragende håndboldspiller, mener Bent Nyegaard. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Team Esbjerg har hentet Mette Gravholt hjem til Danmark. Og hun kan få stor betydning for esbjergenserne, hvis hun kommer i storform.

Mette Gravholt skal igen tørne ud i håndboldhaller rundt omkring i Danmark.

Stregspilleren var senest i tyske Neckarsulmer, men efter tre måneder meddelte Gravholt, at hun stoppede af personlige årsager og vendte hjem til Danmark.

Her har Team Esbjerg nu offentliggjort, at de har skrevet en kontrakt med hende i resten af denne sæson. Gravholt har ikke haft meget harpiks på hænderne i den seneste tid, men hvis hun får det, er det klart en force for esbjergenserne. Det forklarer TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- For mig er det stærkt overraskende, at hun skifter til Team Esbjerg. Jeg troede faktisk, at hun så småt var ved at sige tak. Mette Gravholt i form er en fremragende stregspiller, men hun har ikke spillet mange kampe inden for den seneste periode, så det kræver nok lige lidt tilvænning, siger Bent Nyegaard.

- Jeg anser det for at være et skridt op ad i stigen i forhold til Nykøbing, selvom de er danske mestre og har gjort det forrygende. Esbjerg er en af de klubber, som, jeg regner med, i de næste fire år kommer til at spille med om mesterskabet.

Hun skal nok kunne finde ind på holdet og har nogle fuldstændig klare kvaliteter

Bent Nyegaard, håndboldekspert TV 2 SPORT

- Hun er stadigvæk en klasse stregspiller

I Esbjerg kan hun forhåbentlig få lidt ro på håndboldlivet igen efter en periode med skiftende klubber.

- Hun har været igennem en periode, hvor snakken mest har gået på, hvorfor hun ikke skulle spille på landsholdet, og hvorfor hun ikke passede ind.

- Hun skal nok kunne finde ind på holdet. Hun har nogle fuldstændig klare kvaliteter. Som angrebsstreg, når hun har fået lidt kampe, vil hun stadigvæk være en klassestreg, siger håndboldeksperten.

I en lang karriere på topplan har Mette Gravholt spillet for blandt andre KIF Vejen, Team Tvis Holstebro, Viborg HK og Nykøbing Falster Håndbold, som hun i sin anden sæson i klubben vandt det danske mesterskab med.

Hun forberedte sig derefter på et ophold i rumænske Dinamo Bucuresti, men da klubben ikke rykkede op i den bedste liga, blev det ikke til noget, og hun valgte at stoppe en karriere, der også har budt på 59 landskampe. Hun vendte dog tilbage for at spille for Neckarsulmer.