Spillerne var forberedt på at blive ydmyget i ligakamp

HC Midtjylland fik ikke mange chancer mod spillerne fra Århus, men det var de godt klar over, inden kampen blev fløjtet i gang.

Fire mål i en halvleg er oftest ikke nok, hvis man vil vinde en håndboldkamp.

Dette formåede HC Midtjylland heller ikke at overkomme mandag aften, hvor de efter første halvleg var bagud med 4-18 mod Århus Håndbold. Midtjyderne endte også med at indkassere et nederlag på 15-33, men det havde de faktisk regnet med.

Det var ydmygende i forhold til ens normale spil, men det var vi lidt sat i sigte

Jakob Østergaard, HC Midtjylland-spiller

- Det var nok lidt forventet. Vi var måske lidt dårligere i første halvleg, end vi havde håbet på, men jeg synes, at vi fandt lidt energi til anden halvleg i pausen. Så det mindede nok om det, vi kan forvente os i de kommende kampe, siger HCM-spilleren Jakob Østergaard til TV 2 SPORT.

- Når man er vant til at spille på et niveau, hvor man kæmper med om sejren, så er det svært at gå ind til en kamp og vide, at den her taber du med 99,99 procents sikkerhed. Så skal der graves dybt for at finde de ressourcer, der skal til for at få kampen over på de ting, som vi gerne vil. 

- Det var ydmygende i forhold til ens normale spil, men vi var lidt sat i sigte, at det var sådan her, det ville ende. Vi havde forberedt os på det, siger han.

- Det handler om stadig at være positiv

HC Midtjylland har haft store problemer med økonomien og har derfor måtte sige farvel til flere nøgleprofiler i disse måneder. Derfor er niveauet på holdet også tydeligt dalet, men TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard vil dog fremhæve enkelte spillere, der trådte i karakter mandag aften.

- For ligaspillere er det her jo ydmygende, men alligevel samlede de alle hinanden op hele tiden. Det er især Jakob Østergaard, Jørgen Rasmussen og Anders Petersen, der skal have æren for det, siger Bent Nyegaard.

Jakob Østergaard håber dog på, at de kan hæve niveauet fremover og måske sætte sig lidt andre mål.

- Vi må kanalisere det lidt over i en mentorrolle for de unge mennesker og måske lære noget om sig selv. Det handler om stadig at være positiv og forsøge at biddrage, selvom du er bagud med 18 mål. Det er ikke noget, som man decideret er vant til. Hvis man er bagud med 18 mål, kunne man jo slå hinanden i småstykker, men det kan vi ikke her. 

- Det er et andet type hold i øjeblikket, så det er mere en proces, hvor vi skal have gjort nogle af de her spillere til 1. divisions- og ligaspillere. Det skal man have omprogrammeret sig til - både til træning og til kamp. Det er en svær opgave, men der en del motivation i den del også, siger Jakob Østergaard.

HC Midtjylland kommer på endnu en svær opgave torsdag, hvor de får besøg af Aalborg på hjemmebane.