Tog afsked under EM - nu har kroatisk landstræner forlænget

16x9
Lino Cervar har vundet både VM og OL med det kroatiske landshold. Foto: ANDREJ ISAKOVIC / Ritzau Scanpix

Kroatiens landstræner, Lino Cervar, har forlænget sin kontrakt, selvom han havde meddelt, han ville stoppe.

Kroatiske Lino Cervar fortsætter som træner for sit hjemland. Det meddeler det kroatiske håndboldforbund onsdag i en pressemeddelelse.

På et bestyrelsesmøde fandt forbundet frem til, at de gerne ville beholde Cervar, selvom han kun formåede at føre sit hold frem til en femteplads ved EM på hjemmebane.

- Efter at have modtaget beskeden fra forbundet er jeg klar til at lede det kroatiske herrelandshold i den kommende tid og vil fortsætte med at arbejde hårdt, siger Cervar i en pressemeddelelse.

Succestræner

Den kroatiske træner meddelte ellers under EM i januar, at han ville stoppe som landstræner, når hans kontrakt udløb den 31. marts.

- Selvfølgelig har kroatisk håndbold en fremtid uden mig. Jeg tror på, at der er professionelle folk i Kroatien, som kan vinde flere medaljer, og jeg vil bakke de nye op, sagde Cervar til det kroatiske medie Sportske Novosti.

Lino Cervar har i sin tid som kroatisk landstræner leveret mange store resultater. I 2003 førte han sit land frem til VM-guld, og året efter blev det til OL-guld i Athen.

Derudover har han sikret Kroatien fire sølvmedaljer. To ved både VM og EM. I 2010 forlod han landstrænerjobbet for at blive træner i den makedonske klub Metalurg Skopje.

Da Zeljko Babic blev fyret efter slutrunden i januar 2017, kom Cervar dog tilbage som landstræner. Derfor var slutrunden i januar den første for ham, efter han vendte tilbage.

Rev modstander i armen

Det var dog ikke trænerpræstationerne hos Cervar, der fik mest opmærksomhed ved slutrunden.

Det var i stedet en episode i en kamp mod Hviderusland. Kort før tid gik kroaten ind på banen og rev en hviderussisk spiller i armen, mens Hviderusland var i angreb. Situationen endte med at få afgørende betydning, da Hviderusland kunne have sikret uafgjort med en scoring i det angreb.

Kroatiens landstræner Lino Cervar tog fat i Karvatski fra Hviderusland kort før tid, mens spillet var i gang. Video: Bo Bentsen

Cervar mente dengang ikke selv, han havde gjort noget galt

- Nej, nej. Jeg bevæger mig langs linjen hele tiden - igennem hele kampen, siger Lino Cervar ifølge det kroatiske medie 24Sata, der dog erkender, at han i kampens slutning stødte sammen med en hviderussisk spiller. 

Episoden fik dog stor kritik af TV 2 SPORTs håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen. 

- Han er jo fuldstændig vild. Det der, det må han jo slet ikke. Det skal jo straffes. Hvis det kommer frem, så skal han jo have et rødt kort. Han må jo ikke tage fat i modstanderen på den der facon, siger håndboldeksperten.

- Det koster et rødt kort - helt sikkert. Det er jo decideret usportsligt.

Det europæiske håndboldforbund, EHF, valgte efter kampen at åbne en sag mod træneren. Her forventede flere eksperter, at han ville blive udelukket fra slutrunden. Men Cervar slap med en bøde på 3000 euro. Svarende til cirka 22.000 kroner.