Mange scenarier: Lukning af HCM kan redde hold fra nedrykning

16x9
Kristian Stoklund og TM Tønder møder torsdag aften Sønderjyske i 888ligaen Foto: TV 2

HC Midtjylland er truet af lukning og kan blive livlinen for det hold, der slutter sidst i 888ligaen. Se scenarierne for nedrykningskampen her.

Se Sønderjyske-TM Tønder fra klokken 18 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

TM Tønder er i akut nedrykningsfare i bunden af 888ligaen inden torsdagens udekamp mod regionalrivalerne Sønderjyske. 

Tønder-spillerne skal have mindst fem point i de sidste seks kampe, hvis de skal indhente lukningstruede HC Midtjylland, der næppe får flere point, efter næsten alle profiler har forladt klubben på grund af økonomiske problemer og en truende lukning. 

Midtjyderne har i første omgang undgået en truende konkurs, men der er sat en deadline 1. april, hvor klubben vil beslutte, om der er fundet nok penge til at fortsætte i næste sæson. 

- Hvis der ikke er penge til næste sæson den 1. april, kan jeg ikke forestille mig, at vi stiller op i nedrykningsspillet. Så trækker vi os inden, siger HC Midtjyllands ejer og bestyrelsesformand Thomas Hintze til TV 2 SPORT. 

Netop hvornår HC Midtjylland eventuelt lukker, kan få afgørende betydning i kampen om at undgå nedrykning - og altså for blandt andet TM Tønder. 

Turneringen i Danmark er opdelt i to faser -  et grundspil og et nedrykningsspil (eller slutspil) - og scenarierne er forskellige alt afhængig af, hvornår HC Midtjylland eventuelt trækker sig eller går konkurs. 

Bemærk, at der er forskel på en konkurs og på, at et hold trækker sig. Går et hold konkurs, bliver det automatisk tvangsnedrykket to rækker. Trækker et hold sig derimod, bliver holdets licens annulleret, og klubben forsvinder så at sige fra håndboldlandkortet. 

Hvis HC Midtjylland lukker, inden grundspillet er slut...

Så bliver alle klubbens kampe i grundspillet nulstillet, og midtjyderne ender på 14.-pladsen og tager den direkte nedrykningsplads.

Hvis HC Midtjylland først lukker efter grundspillet...

Står resultatet af grundspillet ved magt, uanset om klubben senere lukker. Altså vil fx TM Tønder rykke ned, hvis klubben ender som nummer 14, selv hvis HC Midtjylland skulle lukke i løbet af nedrykningsspillet mellem nummer 9 til 13. 

Hvis HC Midtjylland lukker, inden nedrykningsspillet er slut...

Så bliver alle klubbens kampe i nedrykningsspillet nulstillet, og HC Midtjylland bliver automatisk sidst af de fem hold og skal møde nummer to eller tre fra 1. division om en ligabillet. Det kan midtjyderne af gode grunde ikke, og så skal Dansk Håndbold Forbund beslutte, hvad der skal ske, da den situation ikke er beskrevet i regelsættet. Med al sandsynlighed vil holdet fra 1. division så få pladsen i ligaen automatisk, da HC Midtjylland ikke stiller op til kamp. 

Lukker HC Midtjylland undervejs i nedrykningsspillet, betyder det samtidig, at de fire andre hold ikke længere risikerer nedrykning, men så blot spiller om de 75.000 kroner, der er i pengepræmie til vinderne af nedrykningsspillet. 

Hvis HC Midtjylland lukker, efter sæsonen er slut...

Kommer den såkaldte reserveholdsliste i spil. Hvis midtjyderne har formået at overleve i ligaen, vil deres ligaplads blive tilbudt til de bedstplacerede hold fra denne sæson, som ikke længere er ligahold. Altså hvis fx TM Tønder slutter som direkte nedrykker, vil sønderjyderne blive tilbudt pladsen - men kun hvis ingen af de hold, der har spillet nedrykningsspillet, er rykket ud. Rykker et af de andre hold (ikke HC Midtjylland) fra nedrykningsspillet ud efter playoff-kampene mod nummer to eller tre fra 1. division, vil den ledige plads i ligaen efter en HC Midtjylland-lukning blive tilbudt til det ligahold, der tabte playoff-kampene. 

Se Sønderjyske-TM Tønder fra klokken 18 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY