Spellerberg udviste 'truende kropssprog', skriver dommere i indberetning

TV 2 SPORT er kommet i besiddelse af dommernes indberetning af Bo Spellerberg. Læs den her.

Et truende kropssprog og en knyttet hånd er årsagen til, at Bo Spellerberg nu risikerer karantæne i KIF Kolding Københavns kommende kampe.

Det fremgår af den indberetning, som de to dommere Lars Hansen og Klaus Andersen har sendt ind til Dansk Håndbold Forbund efter lørdagens kamp i Skjern, hvor Spellerberg og KIF tabte 24-25 efter en afgørelse i de allersidste sekunder.

TV 2 SPORT er kommet i besiddelse af indberetningen, som har fået Dansk Håndbold Forbund til at åbne en disciplinærsag mod den 38-årige KIF-stjerne. 

I indberetningen skriver de to dommere blandt andet:

- I forbindelse med afslutningen af kampen, hvor spilleren mener sig snydt for et frikast, starter han med at løbe mod kampens ene dommer og brokker sig både verbalt og med sit kropssprog. Dette accepteres som et øjeblikkeligt udbrud.

- Efterfølgende - under hilsepligten - viser spilleren med meget stor tydelighed sin utilfredshed med truende kropssprog overfor dommerne, og under selve hilsepligten bliver der brugt knyttet hånd og forholdsvis stor kraft, da vi som dommere hilser på spilleren, skriver dommerne. 

Tv-billederne af episoden, som du kan se i videoklippet øverst, viser tydeligt en vred og frustreret Bo Spellerberg, der dirrer af raseri. De billeder, som TV 2 SPORT har, viser dog ingen knyttet hånd, da KIF-profilen hilser på dommerne - men derimod at den ene dommer, Klaus Andersen, tilsyneladende har knyttet sin hånd, som det ses på billeder herunder: 

Dommer Klaus Andersen og Bo Spellerberg siger tak for kampen.
Dommer Klaus Andersen og Bo Spellerberg siger tak for kampen. Foto: TV 2 SPORT

Da Spellerberg har hilst på begge dommere, vender han sig rundt og råber "Hvor er I elendige, mand!" efter de to dommere. Det hører de to dog ikke, skriver de i indberetningen. 

 - Slutteligt kan begge dommere konstatere, at der - efter spilleren har passeret os - bliver råbt højlydt efter os. Da der er meget larm i hallen på daværende tidspunkt, kan vi ikke høre den præcise ordlyd fra Bo Spellerberg, skriver dommerne i indberetningen og konstaterer til slut, at Spellerbergs opførsel efter deres mening ikke er acceptabel. 

I en SMS til TV 2 SPORT fortæller Spellerberg, at han og klubben har reageret på sagen.

- Jeg synes, de skal have lov at behandle den i ro og fred. Klubben og jeg er naturligvis vendt tilbage til DHF med vores input. Så må de vurdere, om der er en ”sag”, skriver Spellerberg. 

KIF Kolding København ønsker ikke at udtale sig om sagen på nuværende tidspunkt. 

Dansk Håndbold Forbund oplyser til Jyllands-Posten, at disciplinærudvalget forventer at træffe en afgørelse i sagen i løbet af denne uge.

KIF Kolding Københavns næste kamp er på lørdag hjemme mod Ribe-Esbjerg. KIF er nummer syv i 888ligaen og er med tre kampe tilbage af grundspillet endnu ikke sikker på en plads i slutspillet.