Barcelona-danskers mareridt snart slut: - Det er et spørgsmål om uger

16x9
Lasse Andersson har ikke spillet nogen landskampe siden slutrundedebuten i 2017. Foto: BENOIT TESSIER / Scanpix Denmark

Lasse Anderssons skifte til storklubben FC Barcelona er stort set blevet ødelagt af slemme knæskader.

Der var tale om et drømmeskifte, da den dengang 22-årige Lasse Andersen i sommeren 2016 skiftede fra KIF Kolding København til FC Barcelona.

Stortalentet havde fået debut på A-landsholdet, og efter et halvt år i Barcelona kom han også med til VM for Danmark. Men siden marts sidste år har Lasse Andersson ikke spillet en håndboldkamp.

En korsbåndsskade krævede en operation og pause i et halvt år, og præcis et halvt år senere blev han igen opereret for en ny korsbåndsskade.

Nu begynder det dog at lysne op for den hårdtprøvede bagspiller.

- Lasse er i den sidste fase af skaden. Hverken vi eller han ønsker at sætte en dato på hans comeback. Det lader ikke til, at en lignende situation kan gentage sig, for alle vores fornemmelser er gode. Det er et spørgsmål om uger, før han kan spille igen, siger holdets læge, Josep Antoni Gutiérrez, til Mundo Deportivo.

- Vi er overbeviste om, at han skal spille i slutningen af sæsonen, hvilket også vil give ham mulighed for at være med i opstarten til næste sæson uden at tænke tilbage på skaden.

Selvom Lasse Andersson på Twitter meldte om en rigtig hård uge, da han igen blev ramt af en korsbåndsskade i september sidste år, har hans arbejde og moral ifølge holdlægen været forbilledlig.

- Tilbagefaldet var frygteligt, men Lasse reagerede fantastisk. Han er en meget positiv fyr, hvilket vi har sat stor pris på. Glasset har altid været halvt fyldt. Han er en superoptimistisk knægt og er overhovedet ikke gået ned. Det er en fornøjelse at arbejde med ham, siger Gutiérrez til Mundo Deportivo.

24-årige Lasse Andersson har spillet 19 landskampe.

Han blev den sjette danske spiller i FC Barcelona efter Lars Krogh Jeppesen, Jesper Nøddesbo, Kasper Hvidt, Joachim Boldsen og Mikkel Hansen.