- Havde det ikke været for ham, var jeg stoppet på landsholdet, siger Nora Mørk

16x9
. Foto: Javier Soriano / Scanpix Denmark

Nora Mørk mener, at hendes kampe uden for håndboldbanen var skyld i, at hun blev ramt af en alvorlig skade.

Det norske kvindelandshold kan takke deres træner, Thorir Hergeirsson, for, at Nora Mørk fortsætter på holdet.

Det fortæller håndboldstjernen i et interview med TV 2 Norge.

- Havde det ikke været for ham, havde jeg smidt håndklædet i ringen. Han har taget sig godt af mig, og det er jeg utrolig taknemmelig for, siger hun.

Den hårdtskydende højreback tog i slutningen af februar en beslutning om at fortsætte på landsholdet. Halvanden måned forinden havde hun ellers truet det norske håndboldforbund med, at hun havde trukket landsholdstrøjen over hovedet for sidste gang.

'Vi har ikke delt billederne'

Årsagen skal findes i en række private billeder, som i efteråret blev lækket fra hendes telefon. Her mente hun ikke, at forbundet havde håndteret sagen godt nok.

Især ikke da det kom frem, at billederne i oktober var havnet hos de norske håndboldherrer i forbindelse med et Golden League-stævne i Danmark. Anføreren Bjarte Myrhol forklarede følgende om sagen:

- Billederne er kommet ind i omklædningsrummet i Golden League-turneringen, og der var snak. En af spillerne kontaktede Nora for at fortælle, at hendes telefon var blevet hacket - for at være venlig. Det reagerede Nora stærkt på, siger Myrhol til TV 2 SPORT.

Landsholdskollegaen Espen Lie Hansen understregede, at selvom billederne var havnet på holdets telefoner, var de ikke blevet videredelt.

- Folk tror, vi har delt billeder, og det stemmer ikke. Det er trist at læse, at folk tror det. Det stemmer ikke, siger han.

Havde påvirkning på skade

Opgørene med håndboldforbundet og håndboldherrerne sled så meget på Györ-spilleren, at hun ikke er i tvivl om, det var en af grundene til, hun blev alvorligt skadet i begyndelsen af februar.

Danskeropgøret i Champions League mellem Györ og Nykøbing-Falster blev overskygget af et uheld, hvor Nora Mørk blev båret fra banen i store smerter. Video: TV 2 SPORT

I en Champions League-kamp mod Nykøbing Falster Håndbold blev hun båret fra banen med et ødelagt korsbånd.

- Jeg var slidt fysisk og mentalt. Vi havde mange kampe, jeg spillede hele tiden, og der er ingen tvivl om, at det var hårdt uden for banen, fortæller hun.

- Det at sove og spise dårligt og være dårligt forberedt påvirker koncentrationen og præstationen, og så kommer der lettere skader.

Nora Mørk blev meldt ud i et halvt år, men blot seks uger efter korsbåndet blev ødelagt, træner hun med igen. Dermed burde hun være helt klar til EM i december.