NFH er tæt på to japanere - og forhandler med Svalastog

16x9
Louise Svalastog får ikke forlænget sin kontrakt i København Håndbold og forhandler nu med NFH, erfarer TV 2 SPORT. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Nykøbing Falster Håndbold har inviteret til 'stort presseevent' Skærtorsdag klokken 16.45. Flere spillere er på vej.

Se Team Esbjerg-NFH direkte på TV 2 SPORT og PLAY klokken 18

Japanske Ayaka Ikehara har været en stor succes i hendes første sæson i dansk håndbold, og nu er flere japanske spillere på vej til at gøre hende selskab i Nykøbing Falster Håndbold. 

Ifølge TV 2 SPORT's oplysninger er de forsvarende danske mestre meget tæt på at kunne præsentere yderligere to japanske landsholdsspillere, der efter planen kommer til Falster til næste sæson. De bliver formentlig præsenteret på det pressemøde, som NFH har indkaldt til Skærtorsdag klokken 16.45. 

Det drejer sig om keeperen Sakura Kametani, der er norsk født og siden 2014 har spillet for norske Vipers Kristiansand. 31-årige Kametani var Japans førstekeeper under VM-slutrunden i Tyskland i december, hvor japanerne nåede ottendedelsfinalerne, inden Holland slog dem ud i forlænget spilletid. 

Kametani skal afløse NFH's nuværende keeper Mie Sørensen, der på grund af japanerens ankomst har valgt at forlade NFH. Mie Sørensen skifter til norske Molde til sommer. 

NFH's anden japanske forstærkning er landsholdsprofilen Yui Sumani, der lige nu spiller hjemme i Japan. Sunami imponerede ved VM i december med 23 mål og hele 32 assists, hvilket gjorde den 26-årige højre back til den fjerdemest assisterende spiller i hele turneringen - kun overgået af verdensstjernerne Stine Oftedal (Norge), Iveta Luzumova (Tjekkiet) og Isabelle Gullden (Sverige). 

Forhandlinger med Svalastog

NFH har i denne sæson haft unge Celine Lyndbye Kristiansen som den eneste venstrehåndende højreback i truppen, men lige nu er det uvist, om det 22-årige stortalent bliver i klubben. Hun har udnyttet en option i sin kontrakt, der gør, at hun kan forlade NFH til sommer - men parterne forhandler ifølge TV 2 SPORTs oplysninger stadig om en ny aftale fra næste sæson.

Også den tidligere landsholdsstregspiller Louise Svalastog Spellerberg forhandler ifølge TV 2 SPORT's oplysninger med Nykøbing Falster Håndbold.

35-årige Svalastog, som København Håndbold ikke ønsker at forlænge med efter denne sæson, bliver dog næppe præsenteret torsdag. Ifølge TV 2 SPORT's oplysninger er der endnu ikke nogen aftale på plads. 

NFH, der mister landsholdsstregen Sarah Iversen til FCM Håndbold til sommer, har allerede skrevet kontrakt med den unge TTH Holstebro-streg Line Skak for næste sæson, men Skak har ude med en korsbåndsskade og næppe tilbage på håndboldbanen før engang i efteråret. 

NFH ønsker ikke at kommentere TV 2 SPORT's oplysninger, men opfordrer medier og fans til at komme til pressemødet torsdag på klubbens hjemmebane.