Pytlick og Odense mangler ét point: - Vi har ikke nogen legemsdele i semifinalen

Med en sejr over FC Midtjylland og lidt hjælp fra Viborg er Odense Håndbold er i en særdeles gunstig position i slutspillets gruppe 2.

- Vi så kampen på vej hjemad. Der var ikke den store fest i bussen, men det betyder selvfølgelig noget, at Viborg vandt den kamp.

Jan Pytlick og Odense-spillerne fik en gave i spillerbussen på vej hjem fra kampen mod FC Midtjylland, som blev vundet overbevisende med 27-21. Viborg vandt nemlig den anden kamp i slutspillets gruppe 2 over Silkeborg-Voel, så med tre kampe tilbage er en plads i DM-semifinalen så godt som sikker.

  1. Odense 7 point
  2. FC Midtjylland 3
  3. Silkeborg-Voel 3
  4. Viborg HK 2

De to bedste hold går videre til semifinalen, og i kraft af placeringen i grundspillet er Odense bedst indbyrdes ved pointlighed.

I praksis betyder det, at ét point i de sidste tre kampe sikrer en DM-semifinale, og medmindre Silkeborg-Voel og FC Midtjylland spiller uafgjort på tirsdag, er Odenses semifinaleplads sikker selv med tre nederlag.

Men for cheftræneren i Odense betyder det ikke, at det ene ben er i semifinalen.

- Det har vi jo ikke endnu. Rent matematisk mangler vi et point for at være helt sikre, så vi har ikke nogen legemsdele i semifinalen, før vi har fået det ene point, siger Jan Pytlick til TV 2 SPORT.

- Nu har vi tre kampe til at få det ene point, og vi går selvfølgelig efter at vinde tre kampe. Men med to hjemmekampe synes jeg, det begynder at se rigtig fint ud.

Odense er ubesejret i 11 kampe og møder Viborg på tirsdag, hvor fynboerne altså selv kan klare skærene, og det vil give to 'gratis' kampe, hvor det dog ikke nødvendigvis handler om at spare spillere.

- Vi vil arbejde videre, og vi synes selv, vi har masser af ting at arbejde med og få timet bedre ind, så vi skal bruge alle de minutter, vi overhovedet kan på at få løftet vores spil, så det bliver med fuld knald på i alle kampe, siger Pytlick.

- Hver gang, man vinder en kamp, får man bygget lidt på selvtilliden, og hvis man taber, er der altid nogle ting, man lige skal have bearbejdet. Alle de gode minutter, man kan spille, kan man tage med frem mod en semifinale.

Pytlick og co. er udråbt som favoritter til at blive dansk mester, men han har stædigt holdt fast i at kalde det 'respektløst' over for de andre hold i ligaen.

- De fire hold, der er med i semifinalen, er fantastiske hold. Der skal man spille helt på toppen for at komme i en finale, siger Pytlick.

- Men når og hvis vi når semifinalen, er vores mål selvfølgelig at komme i finalen. Det siger sig selv.

Tirsdag den 10. april kan du se, hvordan det udspiller sig i slutspillets gruppe 2, når vi sender Silkeborg-Voel mod FC Midtjylland på TV 2 SPORT fra klokken 18.