Svensk stjerne fik professionel hjælp: - Jeg er ikke et nips eller 'size zero'

16x9
I 2014 var Isabelle Gulldén med til at vinde DM-guld sammen med Viborg HK. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Den svenske playmaker Isabelle Gulldén fortæller, at hun har haft problemer med sin vægt. Det ændrede sig, da hun søgte professionel kosthjælp.

For fire år siden kunne hun løfte DM-pokalen i Viborg Stadionhal og skrive endnu en titel på CV'et, efter hun i en lang periode havde præget den danske liga.

I dag er 28-årige Isabelle Gulldén en af verdens bedste håndboldspillere og spiller sin sidste sæson i rumænske CSM București, hvor hun har været med til at vinde Champions League.

Jeg er ikke et nips eller 'size zero'. Det har jeg aldrig været, og jeg vil aldrig blive det

Isabelle Gulldén

Fra næste sæson skifter hun til fransk håndbold, hvor hun skal tørne ud for Brest. I den forbindelse har den svenske playmaker lavet et større interview med SportExpressen, hvor hun ikke lægger fingre i mellem.

Her kommer Isabelle Gulldén blandt andet ind på sin nye kontrakt, som i medier er omtalt som en 'monsterkontrakt'. Og selvom hun erkender, at hun bliver godt betalt, ligesom hun i øvrigt allerede gør det i Rumænien, så giver hun ikke meget for beskrivelsen af kontrakten.

- Jeg er så træt af at høre, at det er en 'monsterkontrakt'. Det er mange penge, men det er mit job, og hvis du sammenligner med, hvad mandlige atleter tjener på verdensplan, så er det en dråbe i havet. Det er forfærdeligt, at det er forskelligt, men jeg kan ikke gøre mere end at være en af verdens bedste håndboldspillere, siger Gulldén til Expressen.

Derudover kommer hun også ind på et andet emne, hvor der ofte er forskel på mænd og kvinder. Svenskeren mener nemlig, at det ofte kan opfattes som et tabu hos kvinder, hvis du godt kan lide mad.

Et emne, der for Gulldén har haft stor betydning i perioder af livet. Samtidig lægger hun heller ikke skjul på, at hun har haft problemer med sin vægt og sine kostvaner.

- Jeg er ikke et nips eller 'size zero' (størrelse 'nul', red.). Det har jeg aldrig været, og jeg vil aldrig blive det. Og jeg har haft problemer med min vægt. I nogle perioder er jeg gået for meget ned i vægt, mens jeg i andre perioder har vejet lidt for meget.

Gulldén har i flere år været den største stjerne på det svenske landshold, hvor hun både har leveret mål og assists i massevis.
Gulldén har i flere år været den største stjerne på det svenske landshold, hvor hun både har leveret mål og assists i massevis. Foto: FRANCK FIFE / Scanpix Denmark

Det betød også, at hun søgte hjælp hos en diætist fra Sverige Olympiske Komité (SOK).

- Jeg havde brug for professionel hjælp til at forstå, hvad og hvor meget jeg måtte spise. Jeg tror ikke, jeg havde klaret det på andre måder. Jeg havde prøvet flere diæter, som jeg havde læst om i bladene, men intet fungerede. Nu ved jeg, hvad jeg skal spise for at præstere bedst, men jeg spiser stadig slik nu og her, lyder det fra Gulldén.

Svenskeren spillede i dansk håndbold for Viborg HK i perioden 2011-2015, hvor hun var med til at vinde DM, pokalturneringen og 'EHF Cup Winners' Cup'. Med det svenske landshold er det blevet til EM-sølv i 2010 og EM-bronze i 2014.