Efter 14 år i udlandet skal dansker være ny cheftræner i Ribe-Esbjerg

16x9
Lars Walther har blandt andet stået i spidsen for polske Wisla Plock og Kadetten Schaffhausen fra Schweiz. Foto: Lars Walthers Facebook-profil

Danske Lars Walther bliver træner i Ribe-Esbjerg i den kommende sæson, bekræfter klubben over for TV 2 SPORT.

Ribe-Esbjerg har i denne sæson ikke kvalificeret sig til slutspillet, og det får konsekvenser for træner Ryan Zinglersen.

Den vestjyske klub har nemlig valgt ikke at forlænge aftalen med Zinglersen. I stedet har de skrevet under på en kontrakt med Lars Walther.

Det fortæller bestyrelsesmedlem i Ribe-Esbjerg, Johnny Nim.

- Vi mener, at det er ham, der kan opfylde vores store ambitioner. Vi kigget på Lars Walther, fordi han har international erfaring. Det ønsker vi også at bidrage med til vores hold, så vi kan forberede os på den tid, vi mener, der bliver spændende for Ribe-Esbjerg, siger Johnny Nim til TV 2 SPORT.

Walther har skrevet under på en 3-årig kontrakt, og i løbet af de tre år har den vestjyske klub store ambitioner.

- Vi skal minimum i slutspillet, og vi har også sagt til ham, at hvis han ikke kan bringe os i slutspillet, så ryger han ud igen. Men det er jeg nu sikker på, at han kan med det hold.

- Vores ambitioner er, at vi skal være mestre inden for de næste tre år, så når de tre år er gået, skulle det meget gerne afsluttes med en DM-titel. Vi kører det stille og roligt op. I år har været en kæmpe, kæmpe skuffelse for os, det vil vi da ikke lægge skjul på, fortæller Johnny Nim.

Walther ser frem til at komme hjem

Det er hele 14 år siden, nemlig i 2004, at Walther senest stod i spidsen for en dansk klub. Lige nu er han træner i portugisiske FC Porto.

Og træneren glæder sig da også til at komme tilbage til Danmark efter flere år i blandt andet Tyskland, Rumænien, Spanien og Portugal.

- Det er meget, meget interessant for mig, fordi man starter på et højere niveau, end man gør de andre steder. Det er en anden type håndbold, så jeg tror, det bliver rigtig dejligt for mig at komme til at arbejde med spillere, som har en rigtig god grunduddannelse, siger Lars Walther til TV 2 SPORT.

Lars Walthers karriere

Klubber som spiller (1988-2000):
Sporting Lissabon (Portugal)
Brønderslev
Aalborg
Marítimo (Portugal)
Nordhorn (Tyskland)
Akureyri (Island)
Emden (Tyskland)

Klubber som træner (2001-nu):
Virum-Sorgenfri
ROAR Roskilde
Flensburg-Handewitt (Tyskland)
Gorenje Velenje (Slovenien)
Hildesheim (Tyskland)
Conversano (Italien)
Emsdetten (Tyskland)
Wisla Plock (Polen)
Baia Mare (Rumænien)
Kadetten Schaffhausen (Schweiz)
FC Porto (Portugal)

Walther, der tidligere har været assistenttræner i Flensburg-Handewitt, har ligesom klubben store tanker om, hvad Ribe-Esbjerg skal opnå med ham som træner.

- Som jeg ser Ribe-Esbjerg, skal de være en fast bestanddel af top otte, og de skal selvfølgelig også være en fast bestanddel af toppen i dansk håndbold, siger han.

Ribe-Esbjerg har været i herreligaens slutspil én gang tidligere, nemlig i sidste sæson. I indeværende sæson er vestjyderne en del af nedrykningsspillet, efter at holdet blev nummer 10 i grundspillet.