HC Midtjylland er erklæret konkurs

En gammel skattesag omkring kørepenge betyder, at HC Midtjylland er gået konkurs.

Mandag eftermiddag er håndboldklubben HC Midtjylland blevet erklæret konkurs i skifteretten.

Det fortæller HC Midtjyllands direktør, Søren Melin, til TV 2 SPORT.

- Det er da uheldigt, men vi vidste jo godt, at der lå den her sag. Vi kan ikke få enderne til at hænge sammen, og vi kan ikke nå til enighed med den investorgruppe, der er. Nu er der så nogle andre, der har trukket stikket, og det er det, der er sket, siger Søren Melin til TV 2 SPORT.

Klokken 13.00 var HC Midtjylland indkaldt til Skifteretten i Herning på grund af en gammel skattegæld på cirka 250.000 kroner. Hverken den tidligere eller kommende ejer samt bestyrelsesformand Thomas Hintze ville betale gælden. Derudover havde en medarbejder begæret klubben konkurs, fordi personen ikke havde fået sin løn.

HC Midtjylland-direktør Søren Melin foran Skifteretten i Herning.
HC Midtjylland-direktør Søren Melin foran Skifteretten i Herning. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

- Vi har en medarbejder, der via sin advokat har indgivet en konkursbegæring på baggrund af noget skattegæld i 2012 med noget kørepenge, der er blevet fusket med, sagde Thomas Hintze til TV 2 SPORT mandag formiddag.

En truende konkurs har hængt over HC Midtjyllands hoved siden efteråret. Klubben forsøgte at sælge spillere i løbet af vinteren samt nedjustere budgettet, men i sidste ende var det ikke nok.

- Vi blev nødt til at sætte en stopper for de høje lønninger, og det gjorde vi efter julepausen. Det har genereret nogle besparelser, men enderne i budgettet har ikke kunnet nå sammen. Der er én mand, der skal betale det, og det er vores bestyrelsesformand, Thomas Hintze. Han har valgt at sige, at det vil han ikke mere. Pengekassen er tom, og der kommer ikke flere penge, fortæller Søren Melin.

I en pressemeddelelse oplyser Dansk Håndbold Forbund (DHF), at HC Midtjylland med omgående virkning suspenderes fra videre deltagelse i DHF's turneringer.

- Licensen fra selskabet HC Midtjylland vil blive returneret til moderklubben Herning FH, ligesom licensen vil blive rykket ned i 2. division med virkning fra den kommende sæson, skriver DHF.

HC Midtjylland blev grundlagt i 2005.