- Jeg har været i mørke perioder af mit liv, siger Nora Mørk

16x9
- Jeg tænker at kunne være lidt med på håndboldøvelser i september-oktober, hvis alt går efter planen. Og så er jeg jo lidt pessimist med min skadeshistorik, siger Nora Mørk. Foto: PATRIK STOLLARZ / Scanpix Denmark

Nora Mørk er midt i et skadeshelvede, som har udfordret hende fysisk og mentalt.

Verdens bedste håndboldspiller har været udsat for lidt af hvert på det sidste. 

- Jeg har været i vældigt mørke perioder af mit liv, både i min forrige skadesperiode og det seneste år. Det ønsker jeg ikke at gå tilbage til. Jeg vil leve mit liv med mere glæde, siger Nora Mørk ifølge norsk TV 2.

Først blev private billeder af hende spredt på sociale medier sidste år. Siden tabte Norge overraskende finalen til Frankrig. 

I februar pådrog hun sig en korsbåndsskade, som fratog hende muligheden for at spille, da hendes klubhold Gÿor søndag vandt Champions League. 

- Jeg ved ikke, om jeg er blevet stærkere, men jeg er blevet udfordret en del, og jeg har måttet arbejde mere med mig selv end tidligere. Det gør jeg fortsat, men jeg anbefaler ikke nogen at være Nora Mørk, lyder det.

"26 år og ulykkelig"

Selvom Nora Mørk har udsigt til yderligere fem måneder i skadeshelvedet, er hun ved bedre mod.

- Tiden læger alle sår, siges det, og det gør den sikkert, men det her er mit liv hver dag. Det er tungt til tider, men jeg er egentlig en meget positiv person. Meget af min hverdag drejer sig om at træne og have det sjovt. Der er absolut mere glæde i mit liv nu, end der var for nogle måneder siden, siger hun. 

For det var bestemt ikke sjovt at være Nora Mørk for et par måneder siden.

- Jeg fandt ud af, at jeg var 26 år og ulykkelig. Da måtte jeg tage greb om tingene og finde ud af, hvordan jeg ville leve livet og være som person.

Til det skulle verdens bedste håndboldsspiller bruge hjælp. Hun blev tilknyttet psykologen Tom Henning Øvrebø.

- Han udfordrer mig en del på de ting, der trænger. Når jeg bliver 27 næste år, vil jeg være tilbage som den bedste version af mig selv, både personligt og som spiller.