Danmark vinder stort over Island i sidste kvalifikationskamp

De danske håndboldkvinder vandt lørdag eftermiddag over Island med 24-17 på hjemmebane i den sidste kamp i EM-kvalifikationen.

Seks kampe - seks sejre. 

Sådan er det gået for Danmarks håndboldkvinder i kvalifikationen til EM, der lørdag sluttede med en sejr på 24-17 mod Island i Forum Horsens. 

Allerede før kampen stod det klart, at kun æren var på spil i eftermiddagens opgør, da Danmark allerede var klar til EM og i onsdags sikrede sig gruppens førsteplads med en sejr over Slovenien på udebane - og det kunne man til tider se på spillet. 

Landsholdskvinderne kom dog blæsende fra start i lørdagens opgør. Danskerne var hurtigere i opfattelsen end de islandske spillere og kom tidligt på 6-1.

Efter ti minutter kom Island en anelse bedre med. Islændingene reducerede til 4-8, men så trådte danskerne igen på speederen. 

Mette Tranborg hamrede Danmark på 10-4 midtvejs i første halvleg, og Althea Reinhardt tog godt fra i målet. 12-6 lød føringen ved pausen.

Klavs Bruun Jørgensens tropper kom skidt ud til anden halvleg, hvor Island på seks minutter havde scoret fire gange. Samtidig havde danskerne problemer med det islandske forsvar.

Island kom helt op på 14-16, før danskerne vågnede op med en kontrascoring af Stine Bodholt og igen trak fra.

Trods problemerne holdt danskerne derfor fast i sejren og tager dermed til EM i Frankrig med maksimumpoint i bagagen. 

Gruppens to øvrige medlemmer, Slovenien og Tjekkiet, mødes søndag i en afgørende kamp om andenpladsen og den sidste billet til EM i Frankrig.