Aalborg-målmand er stadig plaget efter hjernerystelse: - Jeg savner et liv

I snart halvandet år har Søren Westphal ikke kunnet passe sit job som håndboldmålmand i Aalborg. Selv de lange udebaneture er han begyndte at savne.

I februar 2017 blev Søren Westphal ramt af sin anden hjernerystelse inden for få måneder. Skjern-spilleren Bjarte Myrhol sendte Aalborg-målmanden i gulvet med en bold direkte i ansigtet.

Lige siden har Westphal kæmpet for at vende tilbage, men generne efter hjernerystelsen er fortsat for voldsomme til, at han overhovedet har kunnet komme i hallen i denne sæson for at støtte sine holdkammerater.

Og med en hverdag, der mest af alt består af hvile, lægger han ikke skjul på, at han savner sit arbejde mellem målstolperne.

- Jeg savner alt ved håndbolden. Selv de ture vi har til udlandet, hvor vi skal møde ind kl. 5 i lufthavnen og har tre-fire mellemlandinger og alle de ting, som man normalt, når man spiller, synes er irriterende, dem savner jeg nu, sagde Søren Westphal ved Dansk Håndbold Award mandag aften.

- Jeg savner atmosfæren, hverdagen, holdfællesskabet - alt for at sige det lige ud. Jeg savner et liv, lød det fra målmanden, der tidligere har forklaret, at hans anden hjernerystelse er noget mere kompliceret end den første, hvor han kun havde hovedpine.

I anden omgang er han også blevet ramt af tinnitus og har mistet noget af synet på sit ene øje.

Kæmper voldsomt med generne

- Jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at det havde været en fedt. Det har det langtfra været, og jeg kæmper stadig voldsomt med de gener, jeg fik efter min hjernerystelse. Det har været op ad bakke og er det desværre stadig med de gener, jeg har fået, sagde Søren Westphal.

Hvordan ser din hverdag ud?

- Den starter som så mange andre med, at jeg står op om morgenen. Min kæreste og jeg har to små børn, så dem prøver hun så vidt muligt at tage sig mest af om morgenen, og så gælder det om for mig at få dem hurtigst muligt ud af huset, så jeg kan få ro. Det er dét, der er vigtigt for mig og mit hoved, forklarede Westphal.

Aalborg-målmand Søren Westphal har døjet med hjernerystelse og været isoleret fra sin familie, efter han blev ramt af en bold i hovedet til træning.

- Så når de er ude af huset om morgenen, står den på hvile det meste af dagen, og ellers bruger jeg lidt tid på at lave nogle øvelser eller gå en tur. Så kommer børnene selvfølgelig hjem en gang sidst på eftermiddagen sammen med min kæreste, og så er det egentlig at få tiden til at gå hurtigst muligt, indtil de skal i seng.

- Det kan være ekstremt hårdt nogle gange, fordi jeg ved ikke, hvordan mit hoved reagerer på det. Og ellers puster jeg ud, når børnene er lagt og ser bare frem til, at jeg selv skal i seng, fortalte Søren Westphal.

Få uger før sin anden hjernerystelse forlængede Søren Westphal sin kontrakt med Aalborg Håndbold. Den udløber efter 2019/2020-sæsonen.