Tysk storklub har fundet afløseren for Nikolaj Jacobsen

16x9
Den svenske landstræner skal være klubtræner fra sommeren 2019. Foto: Antonio Bronic / Ritzau Scanpix

Det bliver islandske Kristjan Andresson, som skal overtage cheftrænerposten fra Nikolaj Jacobsen i Rhein-Neckar Löwen fra sommeren 2019.

Den tyske storklub Rhein-Neckar Löwen har fundet afløseren for den danske landstræner, Nicolaj Jakobsen, som siden 2014 har stået i spidsen for den tyske storklub.

Det bliver den svenske landstræner, Kristjan Andresson, der overtager styringen, når Jacobsens kontrakt udløber i sommeren 2019.

- Jeg kommer til en klub, som har udviklet sig utroligt meget i de seneste år. Jeg vil gerne fortsætte den positive og succesfulde fortælling, som Nikolaj Jacobsen har medvirket til, siger Andresson i en pressemeddelelse.

Siden 2017 har Jacobsen dobbeltjobbet med både et cheftrænerjob i den tyske klub og for det danske landshold. Og sådan en cheftræner får Rhein-Neckar Löwen igen.

Indtil 2020 vil Andresson således træne både det svenske landshold og det tyske klubhold. Herefter stopper han jobbet som landstræner og fokuserer på Rhein-Neckar Löwen. Hos klubben er man naturligvis glad for den kommende træner.

- Med Kristjan Andresson har vi været i stand til at hyre en toptræner. Han står for hurtig og moderne håndbold, og han vil fortsætte det succesfulde arbejde fra Nikolaj Jacobsen, siger klubbens sportsdirektør, Oliver Roggish, som håber at kunne slutte godt af med Nikolaj Jacobsen.

- Før det vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at sige farvel til Nikolaj i det sidste år som cheftræner.