EHF-præsident kræver flere hold med til VM-slutrunderne

16x9
EHF-præsident Michael Wiederer vil have flere hold med til VM-slutrunderne Foto: ATTILA KISBENEDEK / Scanpix Denmark

Det europæiske håndboldforbund vil have det internationale forbund til at øge antallet af hold til VM-slutrunderne.

Når de danske håndboldherrer om to et halvt år - i år 2021 - formentlig skal til VM i Egypten, kan det blive til den største VM-slutrunde i historien. 

I hvert fald kræver præsidenten for det europæiske håndboldforbund EHF nu en udvidelse af VM-slutrunderne fra 24 til 32 hold. EHF er det største kontinentale forbund i det internationale håndboldforbund IHF, der arrangerer VM. 

EHF-præsidenten Michael Wiederer fremsatte sit krav over for IHF's præsident Hassan Moustafa til en EHF-kongres, der netop er blevet afholdt i Glasgow i Skotland. Det fortæller EHF selv på forbundets hjemmeside.

EHF har selv valgt at udvide deres EM-slutrunder, så der fra næste EM - herrernes EM i 2020 - kommer 24 hold med i stedet for de 16, som kvalificerede sig til EM i januar i Kroatien. Og netop udvidelsen af EM gør, at der også er er brug for en udvidelse af VM, mener EHF-præsidenten. 

Afstemning

- Det er utænkeligt at se så mange stærke europæiske hold, der ikke spiller til verdensmesterskabet, mener Michael Wiederer og påpeger, at IHF tidligere har givet Tyskland og Norge - to europæiske hold - wildcards til henholdsvis VM i 2015 og VM i 2017. 

Det underbygger ifølge EHF-præsident, at Europa bør have flere hold med til VM i fremtiden. 

Det vides ikke, hvordan IHF-præsident Hassan Moustafa reagerede på sin europæiske kollegas krav. EHF er ét af seks kontinentale forbund i IHF og repræsenterer en fjerdedel af alle medlemslande. 

Siden VM i 1995 for mænd og VM i 1997 for kvinder har der været 24 hold med til VM-slutrunderne. Til det kommende VM for mænd i Danmark og Tyskland til januar vil 13 af de 24 hold være fra Europa.