Dansk landsholdsspiller blev solgt for stort beløb

16x9
Jacob Holm skifter til Füchse Berlin med omgående virkning Foto: Scanpix

Ifølge TV 2 SPORT's oplysninger er Ribe-Esbjergs salg af Jacob Holm en af de største handler i dansk herrehåndbold nogensinde.

Det kom til at koste tyske Füchse Berlin dyrt, at klubben vil have den danske landsholdsspiller Jacob Holm i Ribe-Esbjerg med omgående virkning. 

Den 22-årige venstre back skiftede torsdag til den tyske topklub, efter Ribe-Esbjerg havde fået et tilbud fra Füchse Berlin, der med vestjydernes egne ord var "så stort, at bestyrelsen ikke kunne sige nej".

Den nøjagtig pris vil ingen af klubberne ud med, men kilder med indsigt i handlen fortæller til TV 2 SPORT, at Füchse Berlin har betalt i omegnen af 240.000 euro for Jacob Holm. 

Det svarer til knap 1,8 millioner danske kroner og gør handlen til en af de allerstørste, som en dansk klub nogensinde har været involveret i. 

- Jeg kender ikke alle transferbeløb givet gennem tiderne, men det her er uden tvivl en handel på et økonomisk niveau, der er over, hvad vi normalt oplever. Det viser jo bare, hvor meget Berlin gerne vil have Jacob, siger Jacob Holms agent Kenneth Jensen, der dog - ligesom de to klubber - ikke vil kommentere på TV 2 SPORT’s oplysninger om prisen.

Overgangsummer er ofte omgivet med stor hemmelighedskræmmeri, for ingen klubber ønsker, at konkurrenterne skal vide, hvad klubben har tjent på en handel - blandt andet for at undgå, at priserne stiger, når klubben så skal ud og finde en erstatning for den solgte spiller. 

- Jeg kan ikke lige huske beløbet, smiler Ribe-Esbjergs næstformand og storsponsor Johnny Nim, der kun vil fortælle, at Ribe-Esbjerg får et "meget stort beløb". 

Füchse Berlin kunne have fået Jacob Holm billigere, hvis tyskerne havde ventet et år. I Jacob Holms kontrakt med Ribe-Esbjerg var der en klausul, der gjorde, at han i sommeren 2019 ifølge TV 2 SPORT's oplysninger kunne skifte for 130.000 euro - cirka én million danske kroner.

Men den tyske topklub, der blev nummer tre i Bundesligaen i sidste sæson efter Rhein-Neckar Löwen og mestrene fra Flensburg-Handewitt, ville have danskeren nu, og derfor skulle de to klubber forhandle sig frem til en overgangssum - som altså ifølge TV 2 SPORT's oplysninger endte i omegnen af 240.000 euro. 

Jacob Holm lavede 168 mål - sjetteflest af alle - i 888ligaen i sidste sæson.