Pytlick er 'meget tilfreds' med fravalgt landsholdsspiller

Stortalentet Mie Højlund fra Odense Håndbold er udtaget til udviklingslandsholdet i stedet for A-landsholdet.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen har set bort fra Mie Højlund til håndboldkvindernes Golden League-kampe mod Frankrig, Polen og Norge i slutningen af september.

En del af hans forklaring er, at den 20-årige playmaker ikke er der, hvor han synes, hun skal være på nuværende tidspunkt. Højlunds træner i Odense Håndbold klager dog ikke over hendes øjeblikkelige form.

- Hun står godt. Hun spiller godt for os, og hun træner rigtig godt. Så det er jeg meget tilfreds med. Vi har en meget bred trup, så vi skifter rigtig meget ud, siger Jan Pytlick til TV 2 SPORT og fortsætter:

- Mod Viborg satsede jeg lidt mere på Nadia Offendal. Jeg synes, at Mie viste i Midtjylland, at hun var rigtig skarp. Hun manglede måske lige at score et par enkelte mål. Jeg er ikke så bekymret for hende. Hun skal nok komme, og jeg synes, det er ser godt ud på den længere bane.

Kan du forstå Klavs Bruun Jørgensen?

- Det skal jeg ikke kommentere på. Det er hans valg at gøre det på den måde. Jeg tænker altid, at hvis jeg nu var spiller, så ville jeg klemme ballerne sammen og vise ham (landstræneren, red.), at jeg er god nok, lyder det fra den tidligere landstræner.

Højlund er fit for fight

Selv afviser Mie Højlund, at hun skulle være hæmmet på nogen måde. Hun er sluppet af med eftervirkningerne fra den skulderskade, der fik hende til at melde fra til VM i december sidste år.

- Jeg siger det, jeg har sagt hele tiden. Jeg er fit for fight, og min skulder er god. Så længe jeg er det, synes jeg, det kører rigtig fint. Mere har jeg ikke rigtig at sige til det, siger Mie Højlund til TV 2 SPORT.

- Jeg synes, at jeg har haft motivationen hele tiden, og den kører jeg stadigvæk på.

I stedet for kampe med A-landsholdet skal Mie Højlund spille to kampe med udviklingslandsholdet mod de norske rekruttjentene. Hun møder dog ind til samlingen med de øvrige spillere i A-truppen den 24. september.

Mie Højlund har spillet 10 A-landskampe og scoret 12 mål.